adscode
adscode

'Çocuk sığınmacıların eğitimine odaklanılmalı'

"Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, Türkiye'de gerçekleştirilecek birinci Dünya İnsani Zirvesi'nde çocuk sığınmacıların eğitimine odaklanılması çağrısı yaptı.

'Çocuk sığınmacıların eğitimine odaklanılmalı'
Eğitim
Çocuk haklarıyla ilgili uluslararası çalışmalar yapan "Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, Türkiye'nin evsahipliğinde toplanacak birinci >Dünya İnsani Zirvesi'nde >çocuk sığınmacıların eğitimine odaklanılması çağrısı yaptı.

Merkezi Londra'da bulunan kuruluş, "Sığınmacılar için yeni bir anlaşma" başlıklı raporunda, 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek zirvede, uluslararası toplumun, çocuk sığınmacıların eğitimlerini sürdürmesi konusunun ele alınmasını talep etti.

Çatışma bölgelerinde 250 milyon çocuk yaşıyor

Raporda hükümetlere, "yerinden edilen her bir çocuk için eğitim garantisi verilsin" ve "uzun süreliğine evlerinden edilenlere yönelik uzun dönemli çözümler sunulsun" tavsiyeleri yer aldı.

Şiddet ve zulümlerden ötürü ülke içerisinde evlerinden edilenler ile sığınmacıların sayısında dünya genelinde bir artış yaşandığı belirtilen raporda, "Çatışmalardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 250 milyon çocuk yaşıyor. Dünya genelinde yerlerinden edilmiş 60 milyon kişinin yarısından fazlası 18 yaş altında." bilgisi yer aldı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)