adscode
adscode

Çocuklar, Faber-Castell Atölyeleriyle Farklı Kültürlere Doğru Yolculuğa Çıkıyor…

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell desteği ile Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen…

Çocuklar, Faber-Castell Atölyeleriyle Farklı Kültürlere Doğru Yolculuğa Çıkıyor…
Etkinlikler
www.zamanecocuk.com

Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: ‘Tasarım Atölyesi; Çubuklu Pijamalığım’
Yer: Fenerbahçe Vapuru
Tarih: 29 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 8 - 10 Yaş Arası  
 
Etkinlik detayı: Bu cumartesi Rahmi M. Koç müzesinde yapılacak tasarımlarla anneleri mutlu etme zamanı. Sabah okula giderken toplanamayan pijama derdi son buluyor. Çocuklar yapacakları birbirinden renkli ve sevimli pijamalıklarla hem pijamalarını daha rahat toplayacaklar hem de onları sıcacık ve emin ellere teslim edecekler. Atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Kişi başı katılım bedeli 30 TL’dir.


Pera Müzesi
Etkinlik: ‘Işık ve Renkler’
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 29 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası  
Etkinlik detayı: Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı sergisi kapsamında düzenlenen atölye çalışmasında, çocuklar cam eserlerden esinlenerek ışık geçiren, renkli saydam kağıt ve transfer kağıtlarından yapılar tasarlayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.
 
Etkinlik: ‘Aramıyorum, Buluyorum’
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 29 Mart Cumartesi
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası  
Etkinlik detayı: Picasso’nun gravürlerinin mitoloji ve gündelik yaşamla ilgili anlattığı hikayelerden esinlenecek çocuklar boyalarla ya da 3 boyutlu malzemelerle bu hikayelerin devamı oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.
 
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: ‘Konuşan Araçlar: Kukla Atölyesi’
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 29 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Bu cumartesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi’nde çocuklar ulaşım araçlarını tanıyacaklar ve onları birer kuklaya dönüştürüp konuşturacaklar. Atölyeye katılım için, 0312 309 68 10 no’lu telefondan rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL’dir.

İstanbul Oyuncak Müzesi
Etkinlik: ‘Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölyesi; Diorama Atölyesi’
Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi
Tarih: 29 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası (Aile İle), 7 - 12 YaşArası (Bireysel)
Etkinlik detayı: Her cumartesi, Oyuncak Müzesi’nin ilk katında bulunan tarihi Türk oyuncaklarını inceleyen çocuklar ardından Yetenekli Eller Atölyesi’nde bu oyuncakların benzerlerini kendi zevklerine göre tasarlıyorlar. Atölyeye katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Etkinlikler, müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli müze giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL’dir.
 

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Etkinlik: ‘Hafta İçi Okul Programları’
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 26 / 27 / 28 Mart
Saat: 10:00 – 15:00
Yaş: 1996-2009 doğumlu olanlar

Etkinlik detayı:
 
"Uzak Komşu Yakın Anılar - Türkiye ile Polonya İlişkilerinin 600 Yılı" Sergisi kapsamında;
 
Kolaj Portreler / Anaokulu
Çocuklar dikkatlerini farklı dokulara, renklere, yüzlere ve duruşlara odaklayarak, yaratıcı tekniklerle serginin öyküsünü oluşturacak ve sergilenen portrelerle bu öykü arasında bir ilişki kurmaya çalışacaklar. En son olarak ise kendi portrelerini yapacaklar.
 
Polonya Bebekleri / 1. ve 2. Sınıf
Çocuklar önce geleneksel Polonya kıyafetleri şeklinde hazırlanan kâğıt kıyafetleri desenleyecek ve renklendirecekler ardından bu kıyafetleri kâğıt bebeklerine giydirecekler.
 
Polonya'ya Mektup Var / 3 - 4. Sınıf
Tasarlayacakları mektup kâğıdı, özel zarflar, aile armaları, mühürler ve pullardan yararlanarak zarfı mühürlenmiş mektuplar hazırlayacak olan çocuklar, tarihi yazışmalar içinde nostaljik ve keyifli bir yolculuk yapacaklar.
 
Kumaş Tasarımcıları Aranıyor / Ortaokul
Bu atölye çalışmasında, çocuklar Bursa ipeğinden dokunmuş kumaşları ve o eşsiz kumaşları daha da özel yapan desenlerin binlerce yıllık tarihini öğrenecekler ve kendi desenlerini tasarlayacaklar.
 
Zafer Madalyonları / Lise
Gençler, sergideki madalyonlardan esinlenerek kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlayacaklar.
 
Etkinlik: ‘Polonya’da Bir Osmanlı Çadırı’
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 29 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 2001- 2004 doğumlu olanlar
 
Etkinlik detayı: Çocuklar, Osmanlı seferlerine götürülen çadırları yakından inceleyecekler ve bu gezer evlerin şaşırtıcı özelliklerini fark edecekler. Ardından kendi minyatür bir çadırlarını tasarlayıp, etrafındaki doğayı ve insanları da canlandıran üç boyutlu çalışmalar gerçekleştirecekler.  

Etkinlik: ‘Zafer Madalyonları’
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 29 Mart Cumartesi / 14:00 – 16:00
           30 Mart Pazar / 11:00 – 13:00         
Yaş: 2008 ve 2009 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Sergideki madalyonlardan inceleyecek olan çocuklar, bu madalyonlardan ilham alarak kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlayacaklar.

Etkinlik: ‘Kolaj Portreler’
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 30 Mart Pazar
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş: 2009 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Çocuklar dikkatlerini farklı dokulara, renklere, yüzlere ve duruşlara odaklayarak, yaratıcı tekniklerle serginin öyküsünü oluşturacak ve sergilenen portrelerle bu öykü arasında bir ilişki kurmaya çalışacaklar. En son olarak ise kendi portrelerini yapacaklar.
S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki, ücretsiz atölye çalışmalarına rezervasyon yapmak için 0216 550 97 62 nolu telefondan müzeyi arayabilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)