adscode
adscode

Çocuklar için hafta sonu eğlenceye dönüşüyor

Rahmi M. Koç Müzesi’nin çevrim içi atölyeleri çocukları sanat ve bilimle buluşturmaya devam ediyor.

Çocuklar için hafta sonu eğlenceye dönüşüyor
Etkinlikler
Güncelleme : 12-Feb-22 00:09

Konuşan heykellerden peg bebeklerin dünyasına… Rahmi M. Koç Müzesi’nin çevrim içi atölyeleri çocukları sanat ve bilimle buluşturmaya devam ediyor. Müze eğitmenlerinin anlatımıyla her cumartesi gerçekleştirilen atölyeler süresince çocuklar müzenin ilgili bölümleri gezilerek hayal dünyaları tasarımlara yansıtıyor.

Heykel Atölyesi (5-7 yaş)

‘Konuşan Heykeller’ atölyesinde sanatçılar, çocuklar… Sanatın, sanatçının önemini kavrayıp heykeltıraşların neler yaptığını öğrenen çocuklar küçük heykeltıraşlara dönüşüyor.
* Etkinlik: 12 Şubat Cumartesi / Saat 13.00

Astronomi Atölyesi (7-10 yaş)

Minikleri, dünyayı ve Güneş Sistemi’ndeki farklı özelliklere sahip diğer gezegenleri tanımak için eğlenceli bir yolculuğa çıkaran ‘Güneş Sistemi’ atölyesi, başka gezegenlerde yaşam olabilir mi sorusunu da sorduruyor.
* Etkinlik: 19 Şubat Cumartesi / Saat 13.00

Tasarım Atölyesi (6-8 yaş)

Müzenin güncel Dünya Bebekleri Sergisi’ne paralel hazırlanan ‘Peg Bebeğin Dünyası’ isimli atölyede, çocuklar önce sergiyi geziyor, ardından sergideki bebeklerin hikâyelerini öğrenerek peg bebeklere ev tasarlıyor.
* Etkinlik: 26 Şubat Cumartesi / Saat 13.00

Katılımın ücretli olduğu atölyelerle ilgili detaylı bilgi için 0212 369 66 00’ı arayarak Eğitim Bölümü’yle irtibata geçilebiliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)