adscode
adscode

Çocuklara umut olan öğretmenler öğrencileriyle buluştu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anne veya baba yoksunluğu çeken öğrencilerin akademik başarılarını desteklemeyi amaçladığı ‘Umudum Öğretmenim’ projesi kapsamındaki öğrencilere ve öğretmenlere iftar programı düzenlendi.

Çocuklara umut olan öğretmenler öğrencileriyle buluştu
Eğitim
Güncelleme : 27-Apr-22 09:44

23 Nisan'da Üsküdar Validebağ Öğretmenevi’nde, Esenyurt Pelit Çikolata Fabrikası Yemek Salonu’nda, Başakşehir Elegance Davet Salonu’nda olmak üzere 3 ayrı yerde gerçekleştirilen davete proje koordinatörü öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İftar programlarında öğrencilere müzik dinletisi ve masal anlatma etkinlikleri de yapıldı. Üsküdar’daki programda Validebağ öğretmenevindeki müze, Esenyurt’taki programda ise çikolata müzesi öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

Umudum Öğretmenim projesi nedir?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde yürütülen anne veya baba yoksunluğu çeken öğrencilerin akademik başarılarını desteklemeyi ve okul devamsızlıklarını en aza indirmeyi amaçlayan “Umudum Öğretmenim Projesi” kapsamında yaklaşık 28 bin öğrencinin akademik başarıları okullardaki gönüllü mentör öğretmenlerin desteğiyle yakından takip edilmiş, bir sonraki eğitim yaşantılarına hazırlık ve kariyer rehberliği süreçlerinde bu destek varlığını sürdürmüştür.

Akademik destek çalışmalarının yanı sıra; sosyal, kültürel ve sanatsal olarak da desteklemeyi hedefleyen proje kapsamında; öğrencilere yönelik masal, kukla, drama, müze gezileri, ebrû, hat sanatı ve ritim çalışmaları gerçekleştirilmekte.

İl Müdürlüğü tarafından proje kapsamında görev alan öğretmenlere yönelik dezavantajlı öğrencilerin ders tasarımları, mentörlük, yas psikolojisi, psikodrama vb. konularda eğitim ve seminerler düzenlenerek mesleki ve kişisel gelişimleri destekleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)