adscode
adscode

Çocuklarda maske kullanıma dikkat!

İlkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitimin 12 Ekim Pazartesi günü aşamalı olarak başlayacak olması nedeniyle çocuklarda maske kullanımı konusu tekrar gündeme geldi.

Çocuklarda maske kullanıma dikkat!
Eğitim

Uzun bir aradan sonra okullarına yeniden dönecek olan öğrenciler için yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş sağlanacak. Kovid-19 salgını nedeniyle bir süredir okullarından, arkadaşlarından uzakta olarak eğitime online sistemle devam eden öğrenciler ve öğretmenler yüz yüze eğitimle aynı zamanda sosyal hayata da yeniden adım atacaklar. Uzmanlar, pandemi sebebiyle okullarda alınan güvenlik ve hijyen önlemlerine istinaden özellikle ebeveynlere de çocuklarının maske kullanımı konusunda dikkat etmeleri için uyarılarda bulunuyor.

Mevsimsel hastalıkların bulaş riskine karşı da maska kullanımı şart!

Ülkemizde, yetişkinlerde maske kullanımının zorunlu olduğu bu süreçte Dünya Sağlık Örgütü’de 6-11 yaş arası çocukların da maske takmasının önemine dikkat çekiyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Arizon Medikal Yönetim Kurulu Üyesi
Mehmet Özden
, “Covid-19’un etkileri tüm dünyada devam ederken, okulların açılacak olmasıyla birlikte çocuklarda maske kullanımı da büyük önem taşıyor. Toplu taşıma araçlarında da daha çok yoğunluğun oluşabileceği bu dönemde, virüsün yayılmasında taşıyıcı grubunda risk oluşturabileceği bilinen çocukların hem kendi sağlıkları hem de çevre sağlığı için maske kullanımına özellikle aileleri tarafından teşvik edilmeleri gerekiyor” diye ifade etti.

 “Sonbahar döneminde mevsimsel hastalıkların da baş göstermesiyle birlikte, maske kullanımı virüs sonucu ortaya çıkan belirli solunum yolu hastalıklarının bulaşması ve kontrolüne yönelik de önlem amaçlı kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor” diye belirten Mehmet Özden, Beylikdüzü’nde yer alan fabrikalarında günde 1 milyon adetin üstünde yetişkin ve çocuklar için cerrahi maske üretimine devam ettiklerini dile getirdi.

“Bir yandan salgınla bir yandan merdiven altı üretimle mücadele ediyoruz!”

Merdiven altı diye tabir edilen ve hem hijyenik olmayan ortamlarda üretilip yine hijyenik olmayacak şekilde satışa sunulan maskelerin kullanımı konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Arizon Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, dünyayı kasıp kavuran böyle bir hastalıkla mücadele kapsamında halk sağlığını hiçe sayan bu üreticilerin bilinç ve vicdan yoksunu olduklarını ve hem insan sağlığına zarar verdiklerini hem de kayıt dışı üretim nedeniyle ülke ekonomisine zarar verdiklerini ifade etti. Hastalıkla mücadele kapsamında merdiven altı üreticilerle de mücadele edildiğini belirten Mehmet Özden, bu konuda denetimlerin daha çok sıklaştırılması gerektiğinin üzerinde durdu.

“Çocuklar ebeveynlerini örnek alıyor bu nedenle maske kullanımında büyüklere görev düşüyor”

“Pandeminin ilk ortaya çıktığı dönemden bu yana büyük bir mücadele içindeyiz. Ülke olarak devletimizle, sağlık çalışanlarımızla ve de halkımızla bu salgına karşı verilen mücadele de önemli yollar kat ettik. Bizler de maske üreticileri olarak okulların yeniden açıldığı bu dönemde ebeveynleri doğru maske seçimi konusunda daha çok bilinçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Arizon Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “Çocuklarda maske kullanımını teşvik etmek amacıyla renkli ve desenli maskeler dikkat çekici olması açısından çocukların daha çok ilgisini taşıyor. Arizon Medikal tarafından üretilen Arizo çocuk maskeleri eğlenceli desenleriyle hem çocukların renkli dünyasına hitap ediyor hem de Covid-19’a karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Yıkanabilir özellikteki Arizon nano çocuk maskeleri ise 50 yıkamaya kadar kullanılabiliyor. Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı UTS Kayıt Belgesi ile ISO ve CE belgelerine sahip olmasıyla da aileler tarafından çocukları için güvenle tercih ediliyor. Arizon Medikal olarak maskelerimizi eczanelerde, marketlerde ve online kanalda satışa sunuyoruz” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)