adscode
adscode

'Çocuklarımıza tasarruf bilincini öğretmeliyiz'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bana bir şey olmaz düşüncesiyle, bütün bir birikimin, emeğin, kaynaklarımızın yok olmasının önüne sigorta ile geçmeliyiz" açıklamasını yaptı.

'Çocuklarımıza tasarruf bilincini öğretmeliyiz'
Eğitim
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sigortacılık sektörünün gelişiminin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımıza, girişimcilerimize tasarruf bilincini ve risk yönetimini öğretmeliyiz. Bana bir şey olmaz düşüncesiyle, bütün bir birikimin, emeğin, kaynaklarımızın yok olmasının önüne sigorta ile geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, her yıl mayıs ayının son haftasında kutlanan "Sigorta Haftası" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, modern dünyada ekonomik büyümenin, ticareti artırmanın temel unsurlarından birinin sigorta sistemi olduğuna dikkati çekti.

Günümüz küresel rekabet ortamında, kaynakların verimli kullanımı, işletme finansmanı, üretim süreçlerinin sağlıklı şekilde işlemesi, üretilen mal ve hizmetlerin tüketiciye hızlı ve güvenli şekilde ulaştırılmasının sanayici ve tüccar için son derece önemli hale geldiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, tüm bu süreçlerdeki risklerin üretici, tüccar ya da tüketici tarafından tek başına yüklenilmesinin çok ağır maliyetlere sebep olabileceğine işaret etti.

Hisarcıklıoğlu, sigortacılık sektörünün bu noktada devreye girerek, tarafların risklerini üstlendiğini, bu sayede, tüccarın, sanayicinin daha fazla üretmeye, daha çok büyümeye odaklanabildiğini ifade etti.

Sigortacılık sektörünün gelişiminin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Çocuklarımıza, girişimcilerimize tasarruf bilincini ve risk yönetimini öğretmeliyiz. Bana bir şey olmaz düşüncesiyle, bütün bir birikimin, emeğin, kaynaklarımızın yok olmasının önüne sigorta ile geçmeliyiz." değerlendirmelerinde bulundu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)