adscode
adscode

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Kibar

Kuruluş Tarihi: 1973 

Bulunduğu İl: Adana

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Fen-Edebiyat, Eğitim, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik-Mimarlık, Su ürünler, Tıp, Ziraat, hukuk, Ceyhan mühendislik, İletişim, Kozan İşletme, Eczacılık, Ceyhan Veteriner, Sağlık Bilimleri olmak üzere 17 fakültesi, 3 enstitüsü, 1 Devlet Konservatuarı, 4 yüksekokulu, 12 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 14.911 ön lisans, 32.252 lisans, 7.597’si lisansüstü olmak üzere 54.760 öğrencisi var.                                               

Akademik personel sayısı: 491 profesör, 198 doçent, 311 yardımcı doçent, 196 öğretim görevlisi, 148 okutman. 758 araştırma görevlisi ve 86 uzman olmak üzere 2.188 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: KYK başvuru koşullarına uyan öğrencilere burs, öğrenim ve katkı kredisi veriliyor. Ayrıca öğrencilere yemek bursu sağlanıyor. 

Yurt olanakları: Balcalı Kampüsü’nde KYK’ya bağlı 1.296’sı kız, 1.516’sı erkek olmak üzere toplam 2.812 yatak kapasiteli Fevzi Çakmak Yurdu bulunuyor. Kampüs dışında kent merkezinde de öğrencilere yönelik ve her türlü imkânın sunulduğu yurtlar bulunuyor. Osmaniye’de KYK’ya bağlı 246’sı kız, 110’u erkek olmak üzere toplam 356, Adana’nın Ceyhan ilçesinde ise 171’i kız, 330’u erkek olmak üzere toplam 501 kişilik yurt var. Ayrıca Çukurova Üniversitesi kampüsünde 1000 kişi kapasiteli yeni bir yurt binası yapılıyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 37 öğrenci kulübü bulunuyor.  

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Çukurova Üniversitesi, 44 yılını geride bırakmış, kurumsal yapısını sağlam temellere oturtmuş, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerindendir. Dünyadaki ve Türk yükseköğretim sistemindeki temel değişimleri takip ederek gerekli değişim ve yenileşmeleri geniş bir bakış açısıyla değerlendirir, azim ve irade ile hayata geçirerek ilerler. 

Deneyimli ve akademik olarak seçkin öğretim üye ve yardımcılarıyla öğrencilerine sadece akademik bilgi aktarılmasını değil “Üniversiteli Olma Bilincini” kazandırarak, fark yaratabilen bireyler haline gelmesini sağlar.  

Bir üniversitede olması gereken ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının çeşitliliğiyle her alandan eğitim talebine tatminkâr cevap verebilen bir akademik iklim sunar.

Öğrenci merkezli yaklaşımı ve açık kapı uygulamasıyla öğrenci, öğretim üyesi ve yönetim iletişimini üst düzeyde yaşatır, öğrencisine yönetilen değil karar mekanizmasının parçası olduğunu hissettirir. Yurtdışı güçlü bağlantılarıyla öğrencisinin vizyonunu genişletir ve dünya vatandaşı haline gelmesinin yolunu açar. Çukurova Üniversitesi Balcalı kampüsü ülkemizin en büyük, en güzel üniversite kampüslerindendir. Bu fizik ortamın avantajını, öğrencilerine ve personeline yönelik kültürel, sosyal ve sportif aktiviteler ile birleştirerek canlı, renkli bir üniversite hayatı sunar.

Kampüs içinde bulunan yurtlar, ulaşım sorunu yaşanmayan şehir bağlantısıyla kolay ve ekonomik yaşanabilen, zaman kaybı olmayan bir eğitim süreci avantajı sağlar.

Mezuniyetinde ve sonrasında Çukurova Üniversiteli olmanın gururunu, ayrıcalığını ve avantajını yaşatır.

İletişim bilgileri: www.cu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)