adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin iradesi en büyük güven kaynağımızdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin iradesi en büyük güven kaynağımızdır
Türkiyeden Haberler
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. 



"Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluk, yoksunluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'mızı Büyük Zafer’e ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin bir tezahürüdür. Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

İlk kez vatandaşlar töreni izledi
Bu yıl düzenlenen törenlerde Anıtkabir'de bir ilk yaşandı. Önceki yıllarda Anıtkabir, devlet ve askeri erkanın katıldığı törenin ardından vatandaşların ziyaretine açılıyordu. Bu sene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin katıldığı tören bölümüne ilk kez vatandaşlar da alındı. Anıtkabir'deki töreni izleyen vatandaşlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler de yer aldı.

Anıtkabir'e girişler sırasında vatandaşların yanı sıra askerler de arandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)