adscode
adscode

Cumhurbaşkanı'nın doğum günü için suç duyurusu!

CHP'li Gürsel Tekin Cumhurbaşkanı'nın doğum günü kutlaması için 2023 öğrencinin Cumhurbaşkanlığı'na yürütüleceğine ilişkin genelge durdurulmazsa suç duyurusunda bulunacak.

Cumhurbaşkanı'nın doğum günü için suç duyurusu!
Eğitim
İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ilçedeki tüm okul ve bağlı kurumlara 16 Şubat 2016 tarihinde gönderilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü kutlamasına gidecek idareci, öğretmen ve öğrencilerin izinli sayılması ile ilgili yazısı hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

İstanbul Milletvekili Tekin’in açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere, Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ilçedeki tüm okul ve bağlı kurumlara 16 Şubat 2016 tarihinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm imzasıyla gönderilen yazıya göre;

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 26 Şubat’taki doğum günü kutlaması için, aralarında engelli çocukların da olduğu 2023 öğrencinin, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürütülecek, katılacak idareci, öğretmen ve öğrencilerin izinli sayılabilmesi için yazımız ekinde gönderilen formların doldurularak, 23 Şubat 2016 Salı günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesini önemle rica ederim.” denilmektedir.

Bu genelge kabul edilebilir ve uygulanabilir değildir.

Türk Ceza Kanunu kapsamında, kişilerin eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine yönelik bir genelgedir. Ayrıca, kamu görevlisi olan Milli Eğitim Müdürünün mevzuatta yer almayan bir gerekçe ile binlerce öğrenciyi mağdur ederek hukuksuz bir eyleme ortak etmesi görevi kötüye kullanmak suçudur.

Bu genelge ile çocuklarımız birer siyasi malzeme haline getirilmektedirler. Katılımı istenen çocuklara doldurtulan formlarla güvenlik soruşturmaları gerçekleştirilecek olup, bu çocuklara güvenilmediğinin bir işareti olarak algılanmaktadır.

Bunun yanı sıra, cumhurbaşkanlarının doğum günleri de bu şekilde kutlanmamaktadır. Ülkemiz bu denli zor günlerden geçerken ve terör saldırıları nedeniyle acı ve yas içerisindeyken, ülkenin cumhurbaşkanının da doğum gününü kutlamak isteyeceğini düşünmek dahi istemiyorum.

İdari Hukuk açısından da kabul edilemez olan bu genelgenin durdurulmadığı takdirde, ilgililer hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyu ile paylaşırım.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)