adscode
adscode

Cumhurbaşkanı’nın vakıf uyarısı, ek yerleştirme ve üniversiteden kaçış!

Üniversite ek yerleştirme sonuçları açıklandı! On binlerce kontenjan yine boş kaldı!

Cumhurbaşkanı’nın vakıf uyarısı, ek yerleştirme ve üniversiteden kaçış!
Milliyet Diyalog


Bu, bir milli servet israfı ve öngörüsüzlük değil de nedir?

Tek kayıt dahi alamayan, kontenjanın yarısını bile dolduramayan fakülte ve yüksekokulların açılışına kim izin verdi?

Kapıda 2.5 milyon aday varken, böylesi bir tablo niye?

Üniversite giriş sınavlarına bu yıl 2.5 milyon aday başvurdu. Yani aday çok, onlara hitap eden fakülte yok. Öyle olmasa, 120 bin kontenjan boş kalır mıydı?

YÖK, önceki yıllarda, kontenjanını dolduramayan fakülte ve yüksekokulların kontenjanlarını azaltmış ve boş kontenjan kalmaması için elinden geleni yapmıştı. Ona rağmen hâlâ on binlerce kontenjan boş kalıyorsa, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. Çünkü ortada bir yanlış var ve sorumluları her kim ise ortaya çıkartılmalı ve gereği yerine getirilmelidir.

Gereği yerine getirilsin derken, sorunun kişilerden değil, sistemden kaynaklandığı göz önünde bulundurulmalı ve sistemi düzeltmek için her ne gerekiyorsa, o yapılmalıdır.

Günümüzün en önemli sorunu işsizlik. Gençler kendilerine iş olanağı sağlamayan bölümlere üste para da verilse yönelmek istemiyorlar.
Uzmanlar önümüzdeki yıllarda mevcut mesleklerin yüzde 60’tan fazlasının yok olacağını söylüyor ve üniversiteler kendilerini yenilemiyor. Yenilemedikleri için de o kontenjanlar boş kalıyor.

Şapka düştü, kel göründü ama herkes, kendi keline değil, karşısındakinin keline bakıp ona akıl veriyor!..

Çok yazdık, bir kez daha hatırlatıyoruz. Üniversite bütçeleri kayıt olan öğrenci başına verilmeli ve her boş kontenjan, rektöründen
o fakültenin açılışına izin veren YÖK üyeleri ve hocaların maaşına kadar, herkesi etkilemelidir. Yoksa, bu kervan yolda kalır!..

Vakıf üniversiteleri de boş kontenjanların masrafını diğer öğrencilerin sırtına yüklemek yerine kendi kaynaklarından sağlasınlar ki bir daha tek kontenjanları boş kalmasın!..

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)