adscode
adscode

Cumhuriyet Üniversitesi 40 Yaşında

9 Şubat 1974 tarihinde kurulan Cumhuriyet Üniversitesi 40'ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyor. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, 40 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi 40 Yaşında
Eğitim
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık okulun 16 fakülte ve 45 bini aşan öğrenci sayısına sahip olduğunu söyledi.
Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan üniversitenin 50 öğrenciyle Tıp Fakültesi olarak hizmete başladığını söyleyen Kocacık, şöyle dedi:
"Cumhuriyet Üniversitesi'nin gösterdiği gelişim, yetiştirdiği öğrencileriyle sağlıktan, eğitime, sosyal bilimlerden mühendisliğe kadar her alanda öncülük ediyor. Bilimsel araştırma faaliyetlerindeki performansı ile okulumuz TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri başta olmak üzere uluslararası araştırma fonlarından ciddi paylar almaya başladı. Öğretim üyelerimizin başarıları uluslararası bilimsel yayınları ve aldıkları ödüller bulunuyor. Bunların artması için de gerekli çalışmaların yapılmasına devam edeceğiz."
Rektör Kocacık, şöyle devam etti:
"Binlerce yıllık geçmişe sahip bir kültür mozaiği olan, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta Türkiye'nin bütün renk ve eğilimleri temsil ediliyor. 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılması planlanan 40 proje ile birlik ve beraberlik temasıyla çalışmalar sürecek."

Yükseköğretim Kurumu'nun kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık Atatürk anıtına çelenk sundu. Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Öğretim üyelerinin de katıldığı törende anıta çelenk sunulması ile saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bilgi veren Rektör Faruk Kocacık, Cumhuriyet Üniversitesi'nin 16 fakülte, 5 yüksekokul, 1 konservatuar, 4 enstitü ve 13 meslek yüksek okulu ile yaklaşık 45 bin öğrencisi, 3 bin 332 akademik ve idari personeline sahip olduğunu anlattı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)