adscode
adscode

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Rektör: Prof. Dr. Alim Yıldız
Kuruluş tarihi: 1974
Bulunduğu il: Sivas
Akademik birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mimarlık, Mühendislik, Veteriner, Sağlık Bilimleri, Edebiyat, Eğitim, Fen, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Teknoloji, Hukuk olmak üzere 16 fakültesi, 4 enstitüsü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 6 yüksekokulu,  14 MYO’su var. 
Öğrenci sayısı: 57.000 öğrencisi var. 
Akademik personel sayısı: 218 profesör, 161 doçent, 457 yardımcı doçent olmak üzere 1.825 akademik personeli mevcut. 
Burs olanakları: LYS’de ilk 5000’te olup üniversiteyi tercih ederek kazananlara üniversite vakfı tarafından burs sağlanmakta ve dizüstü bilgisayar hediye edilmekte. Ayrıca üniversite vakfı tarafından maddi durumu yeterli olmayan birçok öğrenciye burs veriliyor.
Yurt olanakları: LYS’de ilk 1000’de olup üniversiteyi tercih edenlere ücretsiz yurt sağlanıyor. Ayrıca diğer öğrenciler için kampüs alanında üniversiteye ait Mahir Tevruz-Lütfi Abay Yurdu ile KYK’ya ait yaklaşık 10 bin öğrenci kapasiteli yurtları var. Şehir merkezinde MEB’e bağlı çok sayıda yurt ve apart daire de var. 
Öğrenci kulübü sayısı: 101 öğrenci kulüp ve topluluğu mevcut. 
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 29 ülkeden 73; Mevlana kapsamında 14 ülkeden 21; Farabi kapsamında yurt içinde 101 üniversite ile değişim protokolü imzaladı.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Cumhuriyet Üniversitesi, 43 yıllık köklü geçmişe sahip, ilçelerimizdeki yüksekokullarımız hariç tüm fakülte, yüksekokul ve enstitülerin içinde olduğu, 8 bin dönüm alan üzerine kurulmuş büyük bir kampüsü olan, huzurlu, altyapısını tamamlamış ve güçlü bir akademik yapıyı bünyesinde barındıran bir üniversitedir. Bünyesinde birçok bölüm ve program bulunan fakülte ve yüksekokullarımızda, teknolojik ve bilimsel gelişmeler sonucu ihtiyaç duyulan yeni bölüm ve programlar açılmakta. 
Sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin yapılabileceği öğrenci kulüplerine ve topluluklarına her türlü destekler sağlanmakta, öğrencilere kültür merkezi ile yüzme havuzundan tenis kortuna, spor salonlarından futbol sahasına kadar pek çok imkânı öğrencilere sunulmakta. Tarih ve kültür kenti Sivas, güvenlik problemi olmayan, huzurlu, ekonomik olarak öğrencilerin rahat edeceği bir “öğrenci kenti”dir. Zengin tarihi ve kültürel dokusu bulunan ve coğrafi olarak kesişim noktasında olması sebebiyle hava, demir ve karayoluyla ulaşımı kolay ulaşım sağlanan bir şehirdir.
İletişim bilgisi: www.cumhuriyet.edu.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)