adscode
adscode

Cumhuriyetimizin 91. Yılında 'Kaygılıyız, Ama Kazanımlarımızı Korumakta Kararlıyız”

CUMHURİYETİMİZİN 91. YILINDA “KAYGILIYIZ,AMA kazanımlarımızı korumakta KARARLIYIZ”

Cumhuriyetimizin 91. Yılında 'Kaygılıyız, Ama Kazanımlarımızı Korumakta Kararlıyız”
Türkiye'den Haberler

91 yıl önce kurulan Cumhuriyetimiz, ulusal egemenlik temeline dayandırılan, hedefi çağdaş uygarlığa ulaşmak olan, ümmet’ten ulusa, kul’dan yurttaşa kararlı bir dönüşümün ilk adımıydı.

Cumhuriyet'in ilk on yılında birbiri ardına yapılan devrimlerle, akla bilime dayalı laik eğitim ve yönetim oluşturmak, kadın erkek eşitliğini sağlamak ve demokratik bir hukuk devleti temelinde yapılanmak amaçlanmış ve devrimler büyük bir kararlılıkla yaşama geçirilmiştir.
Cumhuriyetimizin 91'inci yılında baktığımızda, son yıllarda eğitimde, yönetimde, ailede, siyasette devletin temelini oluşturan laiklik, demokrasi, hukuk devleti ilkelerinin yok sayılmasından, üniter yapımızın tehdit altında olmasından; kadın erkek eşitliğinin göz ardı edilmesinden KAYGILIYIZ.

Demokrasinin temel kriteri olan kadın erkek eşitliğinde Türkiye dünya ülkeleri arasında en gerilerde, 136 ülke arasında 120. sırada yer almakta; kadın istihdamı gelişememekte; kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri her gün artmakta; çocuk gelinler sorunu toplumun geleceğini karartmaktadır.

Kadın sadece ailenin bir unsuru olarak görülüp BİREY olarak dikkate alınmadıkça, yasada eşitlik olsa da, yaşama geçirilemiyor.

Bu gidişten KAYGILIYIZ.

Ama umudumuzu hiçbir zaman yitirmeden elele vererek Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerlemekte KARARLIYIZ.
Mücadeleye devam..

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği olarak, Yurtta Barış, Dünyada Barış dileklerimizle ve yeniden aydınlığa kavuşmak umuduyla Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.
Nazan Moroğlu
İKKB Koordinatörü

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)