adscode
adscode

Danıştay, Doçentlik Yönetmeliği’ndeki hak arama özgürlüğünü kısıtlayan değişikliği durdurdu

Eğitim Bir Sen'in Doçentlik Yönetmeliği’ndeki doçent adayları yönünden hak ihlali doğuran değişiklik maddelerine karşı Danıştay’da açtığı iptal davasında mahkeme, yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Danıştay, Doçentlik Yönetmeliği’ndeki hak arama özgürlüğünü kısıtlayan değişikliği durdurdu
Sendikalar
Güncelleme : 06-Apr-22 11:23

Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklamaya göre 10.8.2021 tarihli ve 31564 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doçentlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile doçentlik başvurusunda bulunup eser değerlendirme aşamasında başarısız sayılmasına ya da asgari başvuru şartlarını sağlamadığı veya etik ihlalde bulunduğu gerekçesiyle başvurusunun iptaline karar verilen adayın, aynı bilim/sanat alanında yeniden doçentliğe başvuru yapmasının, bahse konu işlemlere karşı dava açması durumunda davasının kesinleşmesine bağlanması hükmüne Danıştay ‘dur’ dedi.

Danıştay 8. Dairesi, kararında, “Dava konusu yönetmelik değişikliği ile hak arama hürriyetine getirilen bu sınırlamanın, ulaşılmak istenen amaç ile orantılı olmadığı anlaşıldığından, dava konusu düzenlemede hukuk devleti ilkesine ve hak arama özgürlüğüne uygunluk bulunmamaktadır” gerekçesine yer verdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)