adscode
adscode

DAÜ Çevre Programı Oktay Kayalp'ı Ağırladı

DAÜ“Çevre” programının bu haftaki konuğu Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp idi.

DAÜ Çevre Programı Oktay Kayalp'ı Ağırladı
Etkinlikler

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Dr. Burak Ali Çiçek ve Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Çevre” programının bu haftaki konuğu Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp idi.

 

Kayalp Gazimağusa için gerçekleştirmiş oldukları ve DAÜ ile ortaklaşa yürüttükleri projelerden bahsederek Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) hakkında geniş bilgiler verdi. Gerçekleşen kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Kayalp, Gazimağusa halkının bu dönemde bazı sıkıntılar yaşadığını ama daha sağlıklı ve temiz bir çevre için bu durum karşısında sabırlı ve anlayışlı davrandığını dile getirdi.

 

Gazimağusa’daki su şebekesinin yenilendiğinden de bahseden Kayalp, %30’luk su kaybının ortadan kalktığını aynı zamanda da hijyen açısından da önemli bir atılım olduğunu vurguladı. Sürekli anket yaparak kamuoyunun nabzını tutacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Kayalp, 2013’ün Gazimağusa için asfalt yılı olmasını amaçladıklarını da sözlerine ekledi. Belediyelerin görevlerinin halka kültür, sanat ve sosyal aktiviteleri sağlamak olduğunu belirten Kayalp, DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi’nin işbirliği ile kurumsal olarak ciddi ve Kıbrıs adasının en büyük kültür ve kongre merkezi olan Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nı hizmete sokmak üzere olduklarını da vurguladı. Sözlerine gençlerin enerjilerini doğru ve faydalı bir şekilde harcamaları için MAGEM’i oluşturduklarından bahsederek devam eden Kayalp, gençlerin bu sayede kötü alışkanlıklardan uzak durduklarını, kültür, sanat, sosyal ve spor alışkanlıklarının da arttığını sözlerine ekledi.

 

“Çevre” programının söz konusu bölümü 20 Kasım 2012 Salı günü, saat 10:45’de, Genç TV kanalında yayınlanacaktır.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)