adscode
adscode

DAÜ-SEM'den Eğitim ve Sınav Hizmeti Alan Kişi Sayısı 35 Bini Aştı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü ve DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) Koordinatörü Derviş Ekşici DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nden Eğitim ve Sınav Hizmeti alan kişi sayısının…

DAÜ-SEM'den Eğitim ve Sınav Hizmeti Alan Kişi Sayısı 35 Bini Aştı
Üniversite

 

 


Her alanda nitelikli sertifika programları, kurs veya seminer gibi kaliteli eğitim programları düzenleyen DAÜ-SEM, gerek özel, gerek kamu ve gerekse uluslararası kuruluşların gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Ekşici, merkezin DAÜ bünyesinde 2004 yılında kurulduğunu ve 2013 yılına kadar 161 kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde çalışmalar yaparak  toplam 425 projeye imza attığını aktardı. Ekşici, DAÜ-SEM tarafından bugüne kadar 35,236 kişiye eğitim ve sınav hizmetleri verildiğini, ayrıca birçok uluslararası kurum ve kuruluş ile işbirliği anlaşması ve sınav merkezi anlaşması yapıldığını kaydederek “DAÜ-SEM kaliteden ödün vermeyen ve ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olan bir eğitim merkezidir.” dedi.

 


Ekşici, DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin üniversite, endüstri, ve devlet kuruluşlarında insan kaynaklarının gelişmesi için üniversitede bulunan güçlü akademik kadroların çeşitli konularda eğitim verdiğini belirtti. Ayrıca, Avrupa bilgisayar yetkinlik sertifikası olan ECDL kursları, Londra Ticaret ve Sanayi Odası (LCCI), Toefl, Toles ve City & Guilds sınavları ve sınavlara hazırlık kursları düzenlendiğini belirten Ekşici, bunların yanında çocuklara yönelik spor, müzik kurslarının düzenlenmekte olduğunu, iş dünyasına ve yöneticilere yönelik liderlik ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi için programlar da yapıldığını aktardı. Ekşici, yapılan aktivite, kurs ve programların halka açık eğitimler şeklinde gazete ve ilanlarla duyurulduğunu, kurumlara yönelik olan eğitimlerin ise DAÜ-SEM tarafından doğrudan kurumlarla iletişim kurularak kurumların ihtiyacına göre düzenlendiğini vurguladı.

 


Ekşici, Avrupa Birliği’nde şirketlerin hizmetiçi eğitime harcadığı miktarın toplam personel maaşlarının % 4’ü kadar olduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyetinde bu oranın % 3,7  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise bu oranın Avrupa standartlarının ve Türkiye’de faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve şirketlerin altında olduğuna vurgu yaptı. Ekşici, içinde bulunduğumuz rekabetçi ortamda K.K.T.C’de kurum, kuruluş ve şirketlerin de hizmet içi eğitime daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti.

 


Ekşici, DAÜ-SEM’in European Universities Continuing Education Network (EUCEN) Avrupa Birliği Üniversiteleri Sürekli Eğitim Ağının ve Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri’nin aktif üyeleri olduğunu da belirterek, DAÜ bünyesinde bulunan çok değerli öğretim üyelerinin talepleri doğrultusunda farklı alanlarda farklı kesimlere kurs ve seminerler düzenlenebileceğini aktardı.

 


Eylül ayı başında Genel İngilizce Kursu, LCCI IQ İş İngilizcesi Kursu, ECDL Kursu, TOEFL Hazırlık Kursu, IELTS Hazırlık Kursu, SPSS Kursu, Türkçe Kursu, Çocuklara Yönelik İngilizce ve Almanca Kursu, Eğiticilerin Eğitimi Kursu ve Grafik Tasarım Kursu, Müşteri Odaklılık ve Hizmet Kalitesi, Politi Belirleme ve Stratejik Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Liderlik ve Motivasyonu, Bilgi Yönetimi ve Kurumsallaşma, Anlaşmazlıkların Yönetimi ve Çözümü, Müşteri ile Etkin İletişim Kurma Teknikleri ve Ağızdan Ağıza Pazarlama seminerleri gibi birçok kurs ve seminer için kayıtların başladığını vurguladı.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)