adscode
adscode

​Değerlerimiz ve Görgü Okullarda Ders Olarak Okutulacak

Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı tarafından T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayımladığı ders programlarında yer alan kök değerlere göre yazılan ve Mavi Bilye Yayınları’nın…

​Değerlerimiz ve Görgü Okullarda Ders Olarak Okutulacak
Eğitim
Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı tarafından T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayımladığı ders programlarında yer alan kök değerlere göre yazılan ve Mavi Bilye Yayınları’nın 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerle buluşturacağı ‘Disiplinlerarası Değerlerimiz ve Görgü’ uygulamalı ders kitabı değerler ve görgü konularını birbirine paralel olarak işlenecek şekilde hazırlandı.  Toplumda gün geçtikçe ihtiyacı daha çok hissedilen değerler ve görgü konularıı 2018-2019 eğitim öğretim yılında ders programlarında değerler eğitimi ve görgü kuralları üzerine çalışmalar yapan ve bu kitapları derslerinde okutmak isteyen tüm okulların ilköğretim öğrencileri ile buluşacak ve bütün öğrencilerin değerler ve görgü kuralları konusunda tek bir kaynaktan aynı seviyede eğitim almalarını sağlayacak. Okulda, Evde, Sağlıkta, Dijital Ortamda, Doğada ve Ülkemizde üniteleri ile görgü kuralları üzerinden adalet, sevgi, saygı, dürüstlük, vatanseverlik, yardımseverlik, sorumluluk, öz denetim, sabır, dostluk gibi kök değerleri öğrencilerin okulda ve evde yapacakları etkinlikler ile küçük yaştan itibaren içselleştirmelerini amaçlıyor.

Değişimin ve dönüşümün altın çağını yaşadığı günümüzde artık eğitim ve öğretim kavramlarının içini dolduran öğelerde akademik başarı kadar, insan ilişkilerini düzenleyen pek çok değer daha fazla öne çıkmaktadır. Öğrencilere birey olmak ve birlikte yaşamanın kurallarını içselleştirecek bilgi, beceri, tutum, davranış ve alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan eğitim, değerlerler ve nezaket/görgü ile şekillenmiş bir eğitimdir.
Değerlerimiz ve nezaket/görgü ayrılmaz iki parçadır. Kibar insanlar kendi değerlerine olduğu gibi çevresindekilerin değerlerine de saygılıdır. Adil, dürüst, arkadaş canlısı, saygılı, sevgi dolu, sorumluluk sahibi, vatanını seven ve yardımsever bireyler kibar davranışlarıyla hem bulunduğu ortamı hem ülkesini hem de dünyayı güzelleştirir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)