adscode
adscode

Demirtaş'ın Seçim Sonuçlarına İlk Yorumu Ne Oldu?

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş genel seçim sonuçları hakkında son dakika açıklama yaptı.

Demirtaş'ın Seçim Sonuçlarına İlk Yorumu Ne Oldu?
Türkiye'den Haberler
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş genel seçim sonuçları hakkında son dakika açıklama yaptı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre HDP yüzde 11.97 oy oranı ile barajı geçti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarıyla ilgili Hürriyet'e açıklama yaptı.

DEMİRTAŞ HDP'LİLERİ UYARDI   

Twitter hesabından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Lütfen hiçbir arkadaşımız görev yerini terk etmesin. Kutlamalar için sokağa çıkılmasın. Sevinmeyi hepiniz hak ediyorsunuz ama henüz değil" dedi.

HDP BARAJI GEÇTİ Mİ? SON SEÇİM SONUCU DURUMU

DEMİRTAŞ İLK YORUM


Hürriyet'e konuşan Demirtaş, seçimlere ilişkin ilk yorumunu Hürriyet’e yaptı. Seçimleri İstanbul’da izleyen Demirtaş, “Biz yaklaşık yüzde 12-13 oy bekliyorduk. Beklendiğimiz gibi çıktı. Sonuçlardan memnunuz” dedi.

HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA  

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama  kısa bir açıklama yaptı.

Önder, şunları söyledi:

Esas açıklamayı eş genel başkanlarımız yapacak. Ama şu an itibariyle 80 milletvekilliği gibi bir sayıyla meclise girmenin eşiğinde bulunuyoruz. Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazunun savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun.

'2 RİCAMIZ VAR...'

İki tane ricamız var. Bir, partimiz bugün kesinlikle bir kutlama yapmayacak. Bunda büyük bir tevazu ve ölçülü bir sevinçle bu sonucu provoke etmek isteyenlerine eline malzeme vermememiz gerekiyor. Bu bütün yurttaşlarımızdan en önemli ricamızdır. Bir diğer ricamız, il ilçe seçim kurullarını son sonuç açıklanana kadar hiçbir görevlimizin terk etmemesi gerçeğidir. Tekrar bu sonuç bu ülkede barışa özgürlüğe adalete ve demokrasiye hizmet etsin diyorum. bütün yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz ve hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Bize emanet oy veren bütün yurttaşlara da bunun teminatını veriyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)