adscode
adscode

Deniz Yıldızı Proje Yarışması ile liseliler sosyal sorumluluk bilincini öğrenecek

Kesişen Yollar Derneği gönüllüleri Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri ofisinin desteğiyle ismini meşhur Deniz Yıldızı Hikayesinden alan uzun soluklu Deniz Yıldızı Proje Yarışması düzenliyor.…

Deniz Yıldızı Proje Yarışması ile liseliler sosyal sorumluluk bilincini öğrenecek
Etkinlikler
Kesişen Yollar Derneği gönüllüleri Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri ofisinin desteğiyle ismini meşhur Deniz Yıldızı Hikayesinden alan uzun soluklu Deniz Yıldızı Proje Yarışması düzenliyor. Yarışmanın amacı ise Türkiye’deki lise öğrencilerine sosyal sorumluluk bilincini öğretmek. Bunu amaçlayan yarışmada öğrencilerden istenen ise 3 veya 4 kişilik grup kurarak günlük hayatlarında gördükleri/yaşadıkları bir soruna çözüm üretmeleri. Böylece sosyal sorumluluk bilinci oluşurken, grup çalışmasını da eğlenerek öğrenecekler.
 

Yarışma takvimi aşağıdaki gibidir:
 


Proje değerlendirmeleri juri tarafından yapılacak. Yeterli ve uygun bulunan projeler mentorlarla eşleşecek ve projelerin iyileşmesi sağlanacak. 


Yarışmanın ödülleri: 

·         İlk 3 takıma sürpriz gezi (gezinin bazı detayları kazanan takımlar ile beraber belirlenecektir)
·         2018 - 2019 döneminde Kariyer Koçum* programına katılma hakkı
·         1., 2., 3. takımların adına seçecekleri derneklere sırasıyla 400 TL, 300 TL ve 200 TL bağış yapılması
·         1., 2., 3. takımların her üyesine sırasıyla 350 TL, 300 TL ve 250 TL değerinde kendileri seçecekleri ve kişisel gelişimlerinde kullanabilecekleri hediye çeki (eğitim kazananların istediği alanda, hobilerini geliştirmeye yönelik olabilir)
 

Kesişen Yollar Derneği yarışma tarihlerini, etkinlik ve ödül içeriklerini değiştirme hakkını saklı tutar.
 

*Kariyer Koçum programının detaylarına http://kesisenyollar.org/programlar/kariyer-kocum/ adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Yarışma hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:
http://kesisenyollar.org/programlar/sosyal-sorumluluk-projeleri/deniz-yildizi/
 

Kesişen Yollar Derneği 2016 yılının Mayıs ayında kurulmuş ve eğitim ve sosyal hizmet alanlarında Türkiye’ye yönelik çeşitli projeler geliştiren ve etkinlikler düzenleyen kar amacı gütmeyen bir dernektir. Bu projeler ve etkinlikler ile eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı amaçlamaktadır. Bunu yaparken de her şeyin başı olan eğitimi saygılı, hoşgörülü ve sosyal sorumluluk bilincini aşılayan eğitim olduğuna inanmaktadır. Derneği veya dernek gönüllerini daha yakından tanımak için http://kesisenyollar.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)