adscode
adscode

“DEPREM ANINDA AKILLI TELEFONLAR AKILSIZ OLACAK SABİT NUMARALARI EZBERLEYİN”

Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, afet bilinci kazandırmak amacıyla ortaokul öğrencilerini ve öğretmenlerini AKUT ekibiyle buluşturdu. Deprem Bilinçlendirme Semineri’nde; afet anında akıllı telefonların…

“DEPREM ANINDA AKILLI TELEFONLAR AKILSIZ OLACAK SABİT NUMARALARI EZBERLEYİN”
Türkiyeden Haberler
Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları; sosyal sorumluluk bilinciyle “Deprem Bilinçlendirme Semineri” vermesi için Arama ve Kurtarma Derneği AKUT’u konuk etti. Güvenliğin en temel ihtiyaçlardan biri olduğu ilkesinden yola çıkan Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, afet bilinci kazandırmak amacıyla ortaokul öğrencileri ile öğretmenlerini AKUT ekibiyle buluşturdu.
Öğretmen ve öğrencilerin farklı seanslarda katıldığı seminerde, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenlerle ilgili önemli bilgiler verildi. Deprem anında kapalı alanlarda uygulanması önerilen Yat-Korun-Tutun tekniği uygulamalı olarak gösterilirken, açık alanlarda deprem ile karşılaşılması durumunda başvurulabilecek Çök-Kapan tekniği de anlatıldı.

AKILLI TELEFONLARA GÜVENMEYİN!

Afetlerden korunmanın ilk adımının ‘bilinç’ olduğunu vurgulayan AKUT yetkilileri, “Bilinç hayat kurtarır!” ilkesinin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Afetten korunmanın afet öncesi, afet anı ve sonrası aşamalardan oluştuğu belirtildi. Deprem öncesi yapılması gerekenler arasında ebeveynlerin sabit iş telefonunun öğrenilmesi gerektiği vurgulandı. Afet anında akıllı telefonların akılsız olacağının altını çizen AKUT yetkilileri, “Onlara güvenmeyin” dediler. Aile bireylerinin uzakta yaşayan ortak bir yakının belirlenip, deprem sonrası sabit telefonundan aranarak haber verilmesi gerektiği belirtildi. Öğrencilerden ayrıca tüm acil kısa kod hatlarını (112, 155, 110) öğrenmeleri istendi.

ACİL DURUM ÇANTASI HAZIRLAYIN

Öğrencilerin bu seminerde öğrendiklerini evde ailelerine anlatmalarının tavsiye edildiği seminerde, depreme yönelik şu noktalara da dikkat çekildi:
Acil durum çantası hazırlanmalı. Çantada; ilaçlar, özel durum bilgileri (kan grupları vb), su, konserve, kuruyemiş, pilli fener, yedek piller, ilkyardım seti, pilli radyo, çakmak, kibrit, kişisel evraklar (pasaport, kimlik), anahtar, acil durum telefonları, power bank, kulaklık, kalem gibi malzemeler bulunmalı.

AKUT yetkilileri, öğretmen seansında ise eve alınan kimyasalların (çamaşır suyu vb.) sınırlanması gerektiğini, ucuz diye depo yapılmaması gerektiğini anlattılar. AKUT yetkilileri, “Evdeki eşyalar sabitlenmeli, perdeler kapalı tutulmalı (cam sıçramasını engellemeye yardımcı olacağı için). Yatağın yanında terlik, su ve acil durum çantası hazır olmalı” uyarısında bulundular.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)