adscode
adscode

Deprem Bilinci İlkokulda Aşılanmalıdır

Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü kapsamında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Deprem Bilinci İlkokulda Aşılanmalıdır
Üniversite
Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü kapsamında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
 
Ülkemizin ve İlimizin her zaman depreme hazır olması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş, “Düzce deprem bölgesinde yer alan bir şehirdir. Gelecekte bir deprem riski söz konusu ancak elimizdeki mevcut bilgilerle süre ve zaman konusunda şu an kesin bir yargıya ulaşma noktasında değiliz.” şeklinde konuştu.
 
Depreme dayanıklı yapı türlerinden bahseden Ateş; doğru projelendirilen, yapı denetimi hizmeti alan ve bilimsel kurallara uygun olarak inşa edilen yapıların depreme dayanıklı yapılar olduğunu söyleyerek yaşadığımız evlerin, iş yerlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların bu şekilde inşa edilmesinin önemine vurgu yaptı.
 
Ülkemizde ve İlimizde yaşayan insanların deprem gerçeğini unuttuğuna ve depremle ilgili yeterince bilgiye sahip olmadıklarına dikkat çeken öğretim üyemiz, deprem bilincini canlı tutmak için tatbikatlar yapılmasının, görsel ve yazılı basınla sürekli işbirliği içerisinde olmanın, broşür ve el ilanı gibi materyaller kullanılmasının faydalı olacağını ifade etti.
 
Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisans düzeyinde öğrencilerimize deprem konusuyla ilgili gereken bilgilerin verildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Ateş, isteyen öğrencilerin Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki İnşaat Mühendisliği yüksek lisans programında eğitim alarak uzmanlaşabildiğini sözlerine ekledi.
 
Üniversitemiz bünyesinde kurulan Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler de veren Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş Merkezin, depremle ilgili eksik ve yapılması gerekli olan çalışmalara yön vermek amacıyla kurulduğunu söyledi. Merkezin akademik ve uygulamaya yönelik çalışmalarla ilgili danışmanlık yapacağını belirten Ateş, deprem konusunda kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yönlendirici ve halkı bilgilendirici faaliyetler yürüteceklerini dile getirdi. 
 
Öncelikli amaçlarının İlimize ve akademik camiaya yararlı işler yapmak olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş, deprem bilincinin ilkokul müfredatında yer almasını, konuyla ilgili eğitimler vermeyi ve basın yayın yoluyla halka ulaşmayı hedeflediklerini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)