adscode
adscode

Depremzede çocuklar, İş Bankasının desteğiyle Darüşşafaka'da eğitim alacak

Türkiye İş Bankası ve Darüşşafaka Cemiyeti, depremzede çocukların eğitimi için harekete geçti.

Depremzede çocuklar, İş Bankasının desteğiyle Darüşşafaka'da eğitim alacak
Burslar
Güncelleme : 22-Feb-23 13:22

Cemiyetten yapılan açıklamaya göre, Darüşşafaka, deprem bölgesinde ebeveynini kaybeden çocuklara nitelikli eğitim sunmak için Türkiye İş Bankasının verdiği destekle okulun imkanları dahilinde öğrenci kabul kontenjanını artırdı.

İşbirliğiyle depremzede çocuklar, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 5. sınıftan başlayıp 12. sınıftan mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim alacak. İş Bankasının öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatlarında da devam edecek.

Depremzede öğrencilerin kardeşlerine de kapılarını açacak Darüşşafaka Cemiyeti, bu kapsamda 18 öğrenciyi "misafir öğrenci" olarak kabul edecek ve tüm giderleri cemiyet tarafından karşılanacak.

Her yıl ortalama 120 öğrenci kabul ediyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, 160 yıldır, annesi ya da babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere olduğu gibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde annesini ya da babasını yitirmiş çocuklara da sadece bir "okul" değil, şefkatli bir yuva sağlamak istediklerini bildirdi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına her yıl ortalama 120 öğrenci kabul ettiklerini belirten Güleç, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizi de ülkemiz genelinde düzenlediğimiz sınavla belirliyoruz. Sınavımıza 4. sınıfta okuyan, annesi ya da babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nitelikli eğitim almak için elverişsiz çocuklarımız katılabiliyor. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin hemen ardından depremden etkilenen çocuklarımız için de okulumuzun kapasitesi dahilinde ek kontenjan oluşturduk. Daha fazla öğrenci almak için çabalarımızı sürdürüyor, mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için derslik, yatakhane, yemekhane gibi alanlarımızda ve kadrolarımızda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz."

Depremzede çocuklar için 21 Mayıs Pazar günü bulundukları illerde sınav gerçekleştireceklerini belirten Güleç, "Depremzede çocuklarımız için bu, puan barajlı bir sınav olmayacak ve sınavın ardından onlar için Darüşşafaka'daki 8 yıllık tam burslu, yatılı eğitim yolculuğu başlayacak." ifadelerini kullandı.

İki kurum Erzincan depreminde de işbirliği yapmıştı

İş Bankası ve Darüşşafaka, 1939 yılında meydana gelen Erzincan depreminde de işbirliği yapmış ve deprem felaketini yaşayan ailelerden Darüşşafakanın öğrenci kabul koşullarına uygun 83 çocuk, İş Bankasının desteğiyle okula kabul edilmişti.

Bu işbirliği neticesinde İş Bankası, deprem bölgesinden gelen 83 çocuğun tüm masraflarını üstlenmiş ve onlara yeni bir geleceğin kapılarını açmıştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)