adscode
adscode

Depremzede öğrencilere ücretsiz ulaşım

Kayseri'ye okul nakli yaptıran depremzede ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma imkanı sağlanacak.

Depremzede öğrencilere ücretsiz ulaşım
Seyahat
Güncelleme : 28-Feb-23 15:11

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, deprem bölgesinden Kayseri'ye gelen ve burada eğitimine devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri adına ücretsiz ulaşım yardımına başvuru yapılması için platform oluşturulduğu belirtildi.

Kayseri'de ikamet eden vatandaşların "https://www.kayseri.bel.tr/depremzede-ulasim-yardim-talep-formu" adresinden başvurularını yapabileceği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Kayseri'ye okul nakli aldıran ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ulaşım yardımından faydalanabilmesi için formu eksiksiz ve doğru doldurması gerekmektedir. Ücretsiz ulaşım yardımı ulaşım kartı olarak yapılmakta, hak kazanan öğrencilere aylık 150 binişlik ulaşım kartı verilmektedir. Başvuru sonucunuz SMS yolu ile tarafınıza bildirilecektir. Adreslerinizi tam olarak bildirmeniz gerekmektedir. Öğrenci belgesi kısmına Kayseri'de eğitimine devam ettiği okuldan veya e-Devlet'ten alınacak öğrenci belgesi yüklenmeli."

Öğrencinin Kayseri'de eğitimine devam etmesinin esas kriter olduğu vurgulanan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin her zaman vatandaşın yanında olduğu kaydedildi.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)