adscode
adscode

Depremzedeler yurtlara yerleştiriliyor

Depremzedeler, Türkiye genelindeki öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor.

Depremzedeler yurtlara yerleştiriliyor
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 14-Feb-23 14:58

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Valilik koordinasyonunda deprem bölgesinden kente getirilen aileler, Kredi ve Yurtlar Kurumu Aişe Sıddıka Erkek Öğrenci Yurdunda konuk ediliyor.

Ailesiyle yurda yerleştirilen 6 çocuk annesi 48 yaşındaki Döne Demir, gazetecilere, deprem anında evlerinin beşik gibi sallandığını söyledi.

Yıkıcı depremde evlerinin hasar aldığını belirten Demir, "Depremin sarsıntısıyla uyandık. Kendimizi nasıl dışarı artık hatırlamıyorum. O an çocuklarımın derdine düştüm. Çok kötü bir gündü. Evlerimize bir daha giremedik. Birçok akrabamız çadırda kalıyor. Büyük acı yaşadık. Allah bir daha kimseye göstermesin." dedi.

"140 yaralı tedavi altına alındı"

Depremlerde yaralanarak Van'a getirilen 140 kişinin büyük bölümü taburcu edildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3'ü yoğum bakımda 23 hastanın tedavisi devam ediyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, tedavileri süren hastaları ziyaret etti, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde enkazdan çıkarılan 27 yaşındaki Erhan Acar, gazetecilere, büyük bir felaket yaşadıklarını söyledi.

Deprem olduğunda büyük bir gürültüyle uyandıklarını anlatan Acar, şunları kaydetti:

"Büyük bir sarsıntı oldu. Ne olduğunu anlamadık. 6 katlı olan binamız yıkıldı. En üst katta oturuyorduk. Ev yıkıldı. Yaklaşık 4 saat enkaz altında kaldık. Babam da boşluk tarafında kaldı. Bacağım ve ellerim sıkışmıştı. Vatandaşların yardımıyla enkazdan çıkarıldık. Kolumda kırık var. Tedavim devam ediyor. Allah bir daha yaşatmasın. Çok zordu."

48 kişi Giresun'a getirildi
 Gaziantep'teki 48 kişi, Giresun'un Yağlıdere ilçesine getirildi.

Kara yoluyla kente ulaşan 48 depremzede, Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonuna yerleştirildi.

Depremzedeler, Kaymakam Kübra Doğruer, Belediye Başkan Vekili Özcan Kır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Bayram ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Kır, AA muhabirine, deprem felaketinin ardından belediyenin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

İlçeden ve Üçtepe beldesinden 15 kamyon yardım, 5 iş makinesi ile yüzlerce gönüllünün bölgeye yardıma gittiğini belirten Kır, bugün de Gaziantep'ten misafirleri ilçede ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Depremzede vatandaşların sağlık kontrollerinin de yapıldığını vurgulayan Kır, 24'ü çocuk 48 kişinin ilçede misafir edileceğini, bundan sonraki süreçte Kaymakamlık ve Belediye olarak 24 saat depremzede vatandaşların yanında olacaklarını kaydetti.

 

Trakya'daki KYK yurtları depremzedeler için hazırlanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, üniversitelerin Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarının depremzedelerin barınması için kullanılacağı yönündeki açıklamasının ardından, Trakya'daki KYK yurtlarında hazırlıklar başladı.

Kırklareli Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yurtlarından ayrılıyor.

Öğrencilerden Ayşegül Kılıç, AA muhabirine, deprem nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.

Depremzedeler için yurtlarından ayrıldıklarını belirten Kılıç, "Eşyalarımızı topladık, memleketimize döneceğiz. İnşallah biz de deprem bölgesine gönüllü gitmeyi düşünüyoruz." dedi.

Firdevs Taşoğlu ise tüm ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Yüreklerinin depremzedelerle olduğunu ifade eden Taşoğlu, "Umarım bütün depremzedelere yardım edilir. Derin üzüntü içerisindeyim, bir gecede bütün ülkenin kaderi değişti. Ben İstanbul'a gidiyorum. Seviniyorum bir yandan, yurtlar depremzedelere yuva olacak, bir şekilde onlara yardım edeceğiz. Bir yandan da okuldan uzak kalacağız diye üzülüyorum." diye konuştu.

Öte yandan Tekirdağ ve Edirne'deki KYK yurtlarında da depremzedelerin barınması için hazırlık yapıldığı öğrenildi.

 

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)