adscode
adscode

Dereli Ailesi'nden Eğitime Katkı

Dereli Ailesi’nin tamamen kendi imkanlarıyla yaptırdığı Sapanca Nazmiye-Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu, Elmas Dereli Anaokulu ve İzmit M. Sinan Dereli Ortaokulu’nun açılış törenleri 19 Eylül 2013 Perşembe…

Dereli Ailesi'nden Eğitime Katkı
Etkinlikler
 

 

 

 


 
Sapanca Nazmiye – Ömer Sözer İlk ve Orta Okulu ile Elmas Dereli Anaokulu, İzmit M. Sinan Dereli Ortaokulları’nın açılış töreni 19 Eylül Perşembe günü gerçekleştirildi. Sapanca Nazmiye – Ömer Sözer İlk ve Orta Okulu ile Elmas Dereli Anaokulu açılışı Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün; İzmit M. Sinan Dereli Ortaokulu açılışı Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ün katılımı ile gerçekleşti.
 
Sapanca Nazmiye – Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu
Elmas Dereli Anaokulu
 

Nazmiye-Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu ile Elmas Dereli Anaokulu’nun bulunduğu eğitim kompleksi 72 anaokul ve 576 ilk ve ortaokul öğrencisinin öğrenim görebileceği şekilde tasarlanmıştır. Okuldaki tüm sınıflar 24 kişilik olup öğrencilerin tüm dikkatleri ile ders dinlemelerine olanak sağlamaktadır 8.100 metrekare kapalı alanı, 5.100 metrekare açık alanı bulunan okul 24 derslikten oluşmakta ve kendi içinde açık ve kapalı spor alanları ve laboratuvarlar bulundurmaktadır. Ayrıca okulun kendine ait 160 kişilik konferans salonu da bulunmaktadır.
                                                                                              
M. Sinan Dereli Ortaokulu
M. Sinan Dereli Ortaokulu’nda 6.000 metrekare açık alan, 9.200 metrekare kapalı alan, kütüphane, müzik odası, açık spor sahası, kantinler ve yemekhaneler yer almaktadır. 24 derslikten oluşan okulda 576 öğrenci eğitim görmenin yanı sıra spor ve kültürel faaliyetlerde bulunma imkanı bulacaktır.
İzmit M. Sinan Dereli Ortaokulu komplexinde ayrı bir bina olarak kapali spor salonu ve 200 kişilik her türlü teknik donanıma sahip bir konferans salonu bulunmaktadır.
Bu okulda  diğer “Dereli” okulları gibi 24 kişilik sınıflar olarak tasarlanmış ve öğrencilerin her türlü ihtiyacı düşünülmüştür.
Engelli öğrencilerin de hiç bir engel ile karşılaşmadan eğitimlerine devam etmeleri için bütün imkanlar kullanılmıştır.
 
Dereli Ailesi’nin eğitime katkıları ile inşaa edilecek bu iki eğitim kurumunun toplam bedeli 21 milyon TL.
 
Her iki okula da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya sokulan ve e-dönüşüm Türkiye projesi kapsamında üretilen ve ülkemizin bilgi toplumu olma sürecindeki eylemleri tanımlayan rapor ve planlamalarda yer alan hedefler doğrultusunda dersliklere BT araçları yerleştirildi. Okul derslikleri BT destekli öğretimin gerçekleştirilmesini amaçlayan Fatih Projesi’ne uygun akıllı tahta sistemlerinin altyapısı ile donatıldı.
 
Dereli ailesinin günümüze kadar sağlık ve eğitime destek vermek amacıyla hayata geçirdiği projeler arasında Muammer Dereli İzmit Şirintepe Sağlık Ocağı, Muammer Dereli İzmit Şirintepe Kültür Evi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimler Fakültesi Muammer Dereli Kampüsü, Türkan Dereli İlk Öğretim Okulu, Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi ve Bilgün Dereli Ana Okulu bulunuyor.
 
Tüm Dereli okulları

 
İzmit Muammer Dereli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi – 1994
İzmit Şirintepe’de  Muammer Dereli Aile Sağlığı Merkezi -  Aralık 1996
İzmit Şirintepe’de  Muammer Dereli Kültür Merkezi – Aralık 1996
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli Kampüsü  - 21 Ekim 2000
Türkan Dereli İlköğretim Okulu -  21 Eylül 2006
Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi  - 21 Eylül 2006
Bilgün Dereli Anaokulu - 21 Eylül 2006
Sapanca Nazmiye – Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu – 19 Eylül 2013
Sapanca Elmas Dereli Anaokulu – 19 Eylül 2013
İzmit M. Sinan Dereli Ortaokulu – 19 Eylül 2013

 

 


 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)