adscode
adscode

Dershaneler okula dönüşünce, özel okullar dershaneleşti

Temel liselerin üniversiteye hazırlıkta öne çıkmasıyla birlikte öğrenci kaybı yaşayan özel okullar, Özel Öğretim Kursu açmaya başladı. Kapanan 3600 dershanenin yerine 2 bin civarında Özel Öğretim Kursu…

Dershaneler okula dönüşünce, özel okullar dershaneleşti
Eğitim
Dershanelerin okula dönüşmesiyle oluşan Temel Liselerin üniversite hazırlıkta öne çıkacak olması özel okulları da etkiledi. Öğrencilerini kaybetmek istemeyen özel okullar dershaneleşmeye başladı.. Bu durum, en çok Anadolu Liselerini etkiledi. Öğrenciler kendi okullarından kayıtlarını alarak Temel Liselere kaydoldular. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları da Türkiye genelindeki yaklaşık 100 dershanesinin 60’ını Temel Lise’ye, 10’unu Anadolu Lisesi’ne dönüştürdü.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında bir önceki yıla göre özel okullarda öğrenim gören öğrenci sayısı yüzde 40 civarında arttı. Artışın en önemli nedeni ise dershanelerin dönüşüm programına dahil olup, özel okul olarak hizmet vermeye başlamaları ve MEB tarafından özel okullarda öğrenim gören öğrencilere eğitim-öğretim desteği verilmesi gösteriliyor.

2000 Özel Öğretim Kursu açılacak
2016-2017 öğretim yılında, 60 Temel Lise, 12 Kampus Okul, 20 Etüt Eğitim Merkezi, 50 Özel Öğretim Kursu ile faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan şunları söyledi: “2016-2017 eğitim-öğretim yılını kurum çeşitliliği ve kurumların mevcut yapılarının değişimiyle yaşayacağız. Etüt Eğitim Merkezleri, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin dershane ihtiyacını karşılarken, Özel Öğretim Kursları ise lise öğrencilerinin dershane ihtiyaçlarını karşılayacak. Önümüzdeki yıl Özel Öğretim Kursları’nı tartışacağız. Danıştay’ın 3 ders sınırını kaldırması bina standartlarının değiştirilmesi, çok sayıda yeni kursun açılması… Kapanan, dönüşen 3600 dershanenin yerine 2000 civarında Özel Öğretim Kursu’nun açılmasını bekliyoruz.”

Posta

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)