adscode
adscode

DES; Ayrışma Değil Birleşme Zamanı!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, Genel Sekreter Yusuf Kenan Karataş, Genel Eğitim ve Mali Sekreteri Bekir Önsel temsilcilik ziyaretleri kapsamında Çorum’da DES üyeleri…

DES; Ayrışma Değil Birleşme Zamanı!
Sendikalar
Çorum temsilciliğinin aylık olağan toplantısına katılan DES Genel Başkanı İshak Çelebi tanışma, istişare ve planlama çalışmaları yaptı. Çorum’un bağımsız ve özgür sendikacılık adına DES bayrağını gururla taşıdığını ifade eden Çelebi; DES sağcı, solcu, liberal veya muhafazakâr bir sendika değildir. DES öğretmenlerin ve eğitim çalışanların merkezi olan bir sendikadır, yalnızca eğitimcilerin sesidir. Türkiye’de artık ideolojiler ve farklılıklar üzerinden yapılan sendikacılık son durağına gelmiştir. Eğitimciler, bu ayrıştıran, kutuplaştıran sendikal anlayıştan artık bıkmıştır. Eğitim çalışanlarının zihninde kurduğu sendikanın kurumsallaşmış halidir, DES” dedi.

Türk eğitim sisteminin hantallıktan, statükodan ve günü kurtaran eskimiş, geleneksel, hamasi reformlardan kurtarılması gerektiğini belirten DES Genel Başkanı Çelebi, “Türk eğitim sistemini, sürekli olarak değişen ve gelişen dünyanın çağdaş eğitim sistemlerine uyum sağlayacak bir devinim ruhuna sahip özgün, medeniyet perspektifli bir konsepte taşıyacak yeni adımlar atılmalıdır. Geleneksel okul anlayışı ile bu değişim ve dönüşümü yakalamamız imkânsızdır. Türkiye’nin alternatif ve esnek eğitim modellerinin önünü açması gerektiği inancındayım.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan üyelerin birebir sorunlarını, taleplerini dinleyerek görüşlerini not alan Çelebi, planlama çalışmalarında her bir üyenin görüşlerine ihtiyaç duyduklarını, sendikayı tüm üyelerle birlikte yönettiklerini belirtti. 

Aylık olağan olarak yaptıkları toplantılarına genel merkezden katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DES Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak ise şöyle konuştu:  ”Dostluk ve samimiyetin esas olduğu bu sendikal hareketimiz bir marka değerine ulaşmıştır. Kamuoyu ve eğitimciler, eğitimde yapılan uygulamalar hakkındaki düşüncelerimizi merak etmektedirler, bizlere ulaşarak görüşlerimizi almaktadırlar. Hem üyelerimizin hem genel merkezimizin bu samimiyeti olduktan sonra eğitim sistemine katkı sağlamak ve çalışanların haklarını korumak - geliştirmek konusunda yapamayacağımız iş yoktur. Genel başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve tüm üyelerimize katılımlarından ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaretleri bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.” 

Toplantı sonrasında organize edilen yemek programında da bir araya gelen yönetim kurulu ve üyeler arasında samimi ve sıcak sohbetler gerçekleşti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)