adscode
adscode

DES'in 24 Kasım 'Öğretmenlerin Dünyası' Anketi Sonuçlandı, İşte İlginç Sonuçlar!

Demokrat Eğitimciler Sendikası’nın (DES) 24 Kasım Öğretmenler Günü için Vox Piar Medya’ya yaptırdığı “Öğretmenin Dünyası” araştırması sonuçlandı.

DES'in 24 Kasım 'Öğretmenlerin Dünyası' Anketi Sonuçlandı, İşte İlginç Sonuçlar!
Özel Eğitim

14- 18 Kasım 2012 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de 1078 öğretmenle yapılan ve 14 soru içeren araştırmada öğretmenlerin mesleklerine, eğitim sistemine ve geleceğe dair duygu ve düşünceleri soruldu.
"Dünyaya bir daha gelseniz yine öğretmen olur muydunuz ? sorusuna öğretmenler; Evet  66.2  -  Hayır: 23.5 ,Yanıtsız 10.3 cevabını verdi.
 Milli Eğitim Bakanı olsaydınız  Türk eğitim sisteminde ilk yapacağınız icraat aşağıdakilerden hangisi olurdu? Sorusuna cevap veren öğretmenler hayli ilginç bir sonucun çıkmasına neden oldu. Bu soruya cevap veren öğretmenler;
Eğitim sistemini baştan aşağıya  yenilerdim: 14.1Öğretmen maaşlarını en az 2 katına çıkarırdım: 33.9Dershaneleri kapatırdım: 25.5Türk eğitim sistemini İnternetle uzaktan eğitim modeline geçirirdim: 7.1Mevcut halden memnunum:14.2Diğer şıklar: 5.2  Anketimizin en ilginç sorularından birisi de “Elinizde imkan olsa, öğretmenlerin sorunlarını en iyi şekilde duyurmak  için aşağıdaki metotlardan hangisini seçerdiniz?” sorusu oldu. Bu soruya alınan cevaplar ise şöyle; 
Öğretmenlerin sorunlarını anlatan bir dizi çevirtirdim: 63.2Kamuoyunu bilgilendirici basın toplantıları düzenletirdim: 12.1Haklarımızı korumak için  eylem yaptırırdım:   10.4Haklarımızı alıncaya kadar genel greve giderim:  5.8Diğer metotlar: 8.5 Anketimize katılan  öğretmenlere, “Öğretmenlerin sorunlarını anlatan bir dizi çektirseniz ,  hangi oyuncuları oynatırdınız” sorusunu da yönelttik. Aldığımız cevaplar ise şöyle oldu.Bayanlarda ilk üç sırayı alan oyuncular1-               Meryem Sahra Uzerli (Hürrem Sultan)2-               Bergüzar Korel,3-               Beren Saat Erkeklerde ilk üç sırayı alan oyuncular:1-               Kıvanç Tatlıtuğ2-               Kenan İmirzalıoğlu,3-               Halit Ergenç  14 soruyu içeren ankette  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in  performansı da sorgulandı. “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i nasıl buluyorsunuz” sorusuna  şu cevap alındı,Laik eğitim sistemine zarar verdi: 22.3Dürüst buluyorum: 41.3Hamaset yapmıyor: 32.8Cevapsız: 3.6 
Başarılı buluyor musunuz sorusuna;İcraatlarını beğeniyorum: 57.7İcraatlarını beğenmiyorum: 28.8Cevapsız:  13.5 Araştırma çalışması sonuçlarını değerlendiren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’nin öğretmen yetiştirme politikası ve öğretmenlerin ekonomik, özlük, demokratik ve mesleki hakları ile çalışma hayatı memnuniyeti konularında çağdaş ülkelerin demografik göstergelerini biran önce yakalaması gerektiğini kaydederek, “2013 eğitim bütçesinin Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim bütçesi olması memnuniyet verici bir durum olsa da, eğitim sisteminde yapılan reform ve yatırımlar her geçen gün artsa da, eğitim sisteminde başarı öğretmensiz olamaz. Öğretmenlerimizin memnuniyetini ve motivasyonunu artırmamız gerekiyor. Her zaman eğitime öncelik verdiğini söyleyen Başbakan Sayın Erdoğan’dan ve eğitim sisteminde başarılı ve demokratik reformlar gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer’den öğretmenlik mesleğinin onurlandırılmasına  onurlandırmalarını ve başta ücret ve özlük politikaları olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirmelerini bekliyorum. 
Bu arada 18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendika olarak teklif sunduk ve bu önerimiz oy çokluğuyla kabul edilerek şura kararı haline geldi. Öğretmenlerimizin ikramiyelerinin 24 Kasımda kutlanacak olan ‘Öğretmenler Günü’ne yetiştirilmesini istiyoruz.  "






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)