adscode
adscode

DGS Puan Hesaplama - 2016 DGS Puanları Nasıl Hesaplanacak ?

DGS puan hesaplama ile hazırlandığınız 2016 DGS sınavından ne kadar puan alabileceğiniz hesaplayabilirsiniz. Puan hesaplama işlemleri aldığınız netler üzerinde yapılmaktadır.

DGS Puan Hesaplama - 2016 DGS Puanları Nasıl Hesaplanacak ?
Eğitim

 

DGS Nedir? 
 

Dikey Geçiş Sınavının kısaltmasıdır. 2000 yılından sonra ülkemizde ön lisans öğrencilerinin lisansa tamamlamak için girdikleri sınavdır. Öğrenci Seçme ve Yerleştire Merkezi tarafından her sene temmuz ayının ikinci haftası yapılır. DGS sınavına sadece üniversitelerin ve açık öğretim fakültesinin ön lisans mezunları girebilir. 

DGS Sınavında Net Sayısı Nasıl Hesaplanır? 

DGS puanınız hesaplama yapılırken her bir testteki net sayınız baz alınır. DGS sınavında net sayısı ise testin her bir bölümündeki doğru cevap sayınızdan yanlış cevap sayınızın 1/4’ünün çıkartılmasıyla hesaplanır. 
 

DGS Puanı Nasıl Hesaplanır? 

 

Sınava giren adayların sınavdan almış olduğu puanlardan oluşan sözel ve sayısal standart puan ve ağırlıklı ön lisan başarı puanı (AÖBP) kullanılarak sınava giren adayların yerleşmek istedikleri bölümün puanı hesaplanır. 

DGS puanınızı hesaplamak için http://www.dgspuanhesaplama.com/ bağlantısını kullanabilirsiniz. 

Sitemiz üzerinden sorgulama ekranına erişim sağladıktan sonra sizden istenilen bilgileri(sayısal ve sözel test için doğru-yanlış cevap sayınız, ÖBP puanınız vs.) eksiksiz ve yanlışsız bir şekilde doldurduktan sonra sorgula butonuna basarak DGS’den almış olduğunuz puanı hesaplayabilirsiniz. 
 

Ön Lisans Başarı Puanı Nedir? Nasıl Hesaplanır? 
 

Sınava giren adayların ön lisans mezuniyet ortalamalarının 0,8 ile çarpılarak ortaya çıkan puandır. En yüksek 100, en düşük 50 olarak alınan not ortalamasında; 50 olan bir aday 40, 100 olan aday ise 80 puan almaktadır. Not ortalaması 50’nin altında olanlar da 50 olarak hesaplanmaktadır. Hesaplanmış olan ÖBP, senenin katsayısı iler çarpılır ve DGS puanı olarak hesaplanır. 

Eğer daha önce DGS sınavına girip herhangi bir lisans bölümüne kaydınız yaptırdıysanız ve tekrar DGS sınavına girdiğiniz takdirde ÖBP hesaplanırken, kat sayı faktörü bir önceki dönemin kat sayısı olarak hesaplanır. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)