adscode
adscode

Dijital Çağda Dijitale Sırt Çevirme Lüksümüz Olamaz

AK Parti iktidarı döneminde eğitim adına yapılan en büyük reform, tüm okullarda bilişim sınıflarının açılması, bilişim öğretmenlerinin yetiştirilmesi, bilişim derslerinin konulması, okullara internet altyapısı sağlanmasıydı...

Dijital Çağda Dijitale Sırt Çevirme Lüksümüz Olamaz
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 28-Dec-18 12:29


En büyük hataları ise yaptıkları bu en güzel projeyi çöpe atmaları oldu.

Çocuklarımızı bilişimle yoğurmadan Dijital Çağı yakalamamız mümkün değil.

Başkalarının yazdığı programları indiren, başkalarının ürettiği yazılımların esiri olan, başkalarının ürettiği oyunları oynayan nesiller değil, kendi algoritmalarını üreten nesiller yetiştirmeliyiz.

Bu o kadar zor olmamalı ama gelinen nokta maalesef aşağıdaki gibi!

Bu işe gönül verenler sadece mağdur edilmekle kalınmadı, hayata da küstürüldü:

‘MEB’in üvey evladıyız’

“Bilişim teknolojileri öğretmenleri olarak çok sıkıntılı zamanlar geçirmekteyiz. Doğrusu, biz hep sıkıntılı bir branş olduk. Bakanlığımızın üvey evlatlarıyız.

Öyle ki robotik kodlama eğitiminin çok popüler olduğu bu dönemde, bu haberleri okumak bile bizi üzüyor.

Yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulamasıyla birlikte sadece 6. sınıflarda dersimiz kaldı. BT Rehberlik uygulaması halen görevlendirme usulüyle yapılıyor. Çoğumuz okullarda 15 saat dersi dolduramıyoruz. Norm fazlası olsak bile gidecek bir okul yok.

Özellikle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) mezunu öğretmenler, teknik eğitim kurumlarına da atanamıyor ama teknik öğretmenler istediği kuruma atanabiliyor. Bizim dışımızda tüm lise ve ortaokul branşları tamamen ayrıldı. Bizim branşta ise bu ayrım, sadece biz BÖTE mezunlarına var. Ya tamamen ayrılalım ya da tamamen birleşelim.


Yazının devamı için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)