adscode
adscode

DİKKAT HOMONGOLOS ÇIKABİLİR!

Son zamanlarda tırmanan şiddet olayları ve cinayet haberleri, toplumu derinden etkiliyor. Buna duyarsız kalmak istemeyen Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri aldıkları Disiplinler Arası Sanat…

DİKKAT HOMONGOLOS ÇIKABİLİR!
Üniversite
Tıp ve Sanat derslerini bir arada gerçekleştirmenin uzun zamandır özlenen bir eğitim anlayışı olduğunu vurgulayan Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Uğur Baran Kasırga ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen bu tür uygulamalarla Tıp Öğrencilerinin hasta bakmanın yanı sıra toplum tarafından yaşanan kronikleşmiş davranışsal bozukluklara da sanat yoluyla ulaşılacağını, sanatın bu konuda iyileştirici yönünün fazlasıyla bulunduğunu önemsediklerini dile getirdiler.. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen şunları söyledi; “umuyoruz ki, bu sergi, vicdandan yoksun kitlesel bir makineye dönüştürmeye çalışan beyinleri biraz olsun düşündürür ve kıvılcım etkisi yaratır.”
Şiddet eğiliminin beyin kabuğunda yerleşik, duyusal, motor fonksiyonlarımız üzerinde etkisi olan “Küçük Adam”, HOMONGOLOS tarafından fonksiyonel olarak yönetilmemizin sonucu olduğunu kaydeden Tıp Fakültesi Öğrencileri; insanı duyarsızlaştıran ve tahakküm altına alan dürtü ve davranışların beynimizdeki yansıması ile bu küçük adamın nasıl bir yönetim ilişkisi içinde bulunduklarını araştırdılar. Atölyeye giren Tıp Öğrencileri bu tespitlerini ülkemizdeki toplumsal davranış bozukluklarını da esas alarak tasarladıkları Homongolos’lara yansıttılar. Öğrenciler açtıkları heykel sergisiyle insanları Küçük Adam olgusuyla şiddete karşı uyararak bilinçlendirmeyi hedefliyorlar.
Ülkenin geleceği konusunda umut taşımak isteyen Tıp öğrencilerinin yaptıkları Homongolos heykelleri 1Mart-1 Nisan 2016 tarihleri arasında Marmara Eğitim Köyü Kültür Merkezi içinde sergilenecek. 

Öğrenciler bu sergiyle Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarına dur demek için Homongolos’ların nasıl bir şey olduğunu beynimizde nasıl bir yer işgal ettiğini şekillendirdikleri heykellerle anlatıyor ve konuya dikkat çekmek istiyorlar.
Toplumdaki şiddet eğilimlerinin sebebini araştıran genç hekimler; bu hastalığın aslında beyinde olduğu mesajını yaptıkları bu küçük Homongolos heykelleriyle vermek,  sanatın iyileştirici yönüyle toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyorlar.


HOMONGOLOS KİMDİR?
Türk Edebiyatına Reşat Nuri Güntekin’in “Bir Kadın Düşmanı” adlı romanıyla kuvvetli, zeki, ağzı laf yapan, şen, hatta biraz da zevzek bir adam olarak giren “Homongolos” karakteri aslında Sinirbilimin az bilinen sırlarından birini de içermektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)