adscode
adscode

Din Kültürü Soruları Okuma-Anlama ve Yorumlama Becersini Ölçtü

Bahçeşehir Koleji Eğitim Uzmanlarından TEOG Sınavı değerlendirmesi!

Din Kültürü Soruları Okuma-Anlama ve Yorumlama Becersini Ölçtü
Sınavlar

YASEMİN ARAYAN- BAHÇEŞEHİR KOLEJİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ;

‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları okuma-anlama ve yorumlama becerisini ölçtü’

 

8. sınıf öğrencilerinin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sürecini belirleyen Merkezi Sınavların ikinci basamağı bugün tamamlandı. Din Kültürü sorularının içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir:

Kazanımlar

 

Merkezi Sınav

Soru Sayısı

ZEKAT HAC VE KURBAN İBADETİ

 

 

5

HZ.MUHAMMEDİN HAYATINDAN ÖRNEK DAVRANIŞLAR

 

             7

KURAN VE YORUMU

 

3

AHLAK

 

4

DİNLER VE EVRENSEL ÖĞÜTLERİ

 

1

 

 

 

 

Sınav 8. sınıflar için MEB tarafından yayımlanan kazanım çizelgesinde belirtilen kazanımları kapsamaktadır. Sınavı içerik olarak değerlendirdiğimizde okuma-anlama  ve yorumlama becerisini ölçen soruların ağırlıkta olduğu görülmektedir. Özellikle Din Kültürü soruları, beklendiği gibi genelde orta uzunlukta ve günlük hayatla ilişkilendirilmiş metinlerden oluşmaktadır. Sınavda Zekat –Hac ve Kurban ünitesiyle- Hz.Muhammed’in hayatından örnek davranışlar ünite kazanımları ağırlıklıdır. Sorular öğrencilerin  anlayabileceği seviyede ve kazanımlara paralel bir şekilde oluşturulmuştur.

TEOG 1 konularından soru sorulmamıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ait yer alan sorulardan Hz.Muhammed’in Hayatından örnek davranışlar ünitesiyle ilgili 1 soru çeldirici soru olarak görülmektedir.

Sınava hazırlık sürecinde Bahçeşehir Koleji Din Kültürü zümresi tarafından her hafta uygulamış olduğumuz 39 deneme sınavı , 29 Nisan’daki TEOG  konularıyla birebir örtüşmektedir.

    

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)