adscode
adscode

Diploma denklikte yedi alternatif sınav daha

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) alınan karara göre, yurt dışından mezun öğrencilerin diploma denklik işlemlerine ilişkin yılda bir kez yapılan Seviye Tespit Sınavı (STS) gibi, tıp dışı diğer sağlık alanlarında…

Diploma denklikte yedi alternatif sınav daha
Eğitim
YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, tıp doktorluğu dışındaki sağlık alanlarında da benzer şekilde bir düzenlemeye gidilmesi için son bir yıldır çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin görüşü alınarak çalışma yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, “Çalışmalarımız sonucunda diş hekimliği, hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, ergoterapi, veterinerlik, ebelik, dil ve konuşma terapisi gibi sağlık alanlarında da yazılı STS’ye muadil olarak ‘ilmi hüviyet tespiti sınavları’ yapılmasına karar verildi. Bu sağlık alanlarında ilmi hüviyet tespiti sınavları isimleri daha sonra açıklanacak olan üniversitelerimizde, bir yıl içinde toplamda beş kez yapılacak” bilgisi paylaşıldı.

Yılda altı kez

Açıklamada farklı alanlarda STS’nin, yazılı ve sözlü olarak yapılabildiği, sözlü sınavlara sınırlı sayıda, yazılı sınavlara sayı sınırı olmadan başvuru alınabildiği kaydedildi. Haklarında seviye tespit sınavı kararı alınanlara, sınavlara 1 yılda 6 kez sınav fırsatı sağlandığı billdirildi. 


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)