adscode
adscode

Dışarda Nevruz içeride sınav

İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen nevruz kutlamalarına çocukları sınava giren veliler isyan etti. Zeytinburnu'ndaki Borsa Anadolu Lisesi'nde sınava giren öğrencilere gözetmenler tarafından seslerden etkilenmesin…

Dışarda Nevruz içeride sınav
Türkiye'den Haberler
Ancak sınavdan çıkan öğrenciler pamuğun bir işe yaramadığını ve sınavlarının çok kötü geçtiğini söyledi. Okul önünde halen velilerle nevruz kutlamalarına katılanlar arasında gerginlikler sürüyor. 

Türkiye genelinde YGS sınavları bu sabah yapıldı. Sınav yerlerinden biri de Kazlıçeşmi miting alanının hemen yakınındaki Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'ydi. Saat 10.00'da sınava giren öğrencilerin velileri okul önünde çocuklarını beklemeye devam etti. Ancak saat 12.00'da yapılması planlanan nevruz kutlamaları için de aynı saatte Kazlıçeşme'ye kitleler halinde insanlar gelmeye başladı. Slogan atarak meydana girmeye çalışan insanları veliler susturmaya çalıştı. Ellerindeki küçük kağıtlara, 'Sınav var, lütfen sessin olun' yazan velilerin bu çabası bir işe yaramadı. Bazı veliler slogan atan gençlere sözlü uyarılarda bulunurken bazı velilerse isyan etti. Bir veli sinir krizi geçirdi. Bazı duyarlı vatandaşlar slogan atanları sessiz olmaları konusunda velilere yardımcı olmaya çalışırken bazılarıyla velilerle tartıştı. 

Velilerden Esma Halaşoğlu, "Burada emniyetin yapması gerekeni biz yapıyoruz" diyerek isyanını şöyle dile getirdi: "İnsanları susturmaya çalışıyoruz ancak mümkün değil. Bazıları bize yardımcı oluyor. Bazılarıysa üzerimize yürüyor. Çocukların geleceğiyle oynuyorlar." 

Sınava giren öğrencilerden Hafize Yaşar da, sınavının çok kötü geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Kulaklarımızı tıkamamız için gözetmenler bize pamuk verdi Ama pamuk bir işe yaramıyordu. Bir yandan alandan yapılan anonslar, bir yandan atılan sloganlar sınıflarda yankılanıyordu. Hiç konsantre olamadık." 

Firuz İnce de pamuk dağıtıldığın ancak pamukların bir işe yaramadığını belirterek, "İnsanların hayatlarıyla oynamak bu kadar kolay mı? Yazık günah değil mi? Hiç bir soruya konsantre olamadık. Sınıflar yapılan anonslardan inliyordu. Bunun önlemini almak bu kadar mı zor?" diyerek sitemini dile getirdi. Serkan Ocak-Radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)