adscode
adscode

Doğa Koleji Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda finalde

Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Doğa Koleji erkek takımı finale yükseldi.

Doğa Koleji Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda finalde
Eğitim
Güncelleme : 28-Sep-22 12:33

Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nın yarı final maçında rakibi Brezilya’yı 64-57’lik skorla mağlup eden Doğa Koleji erkek takımı 27 Eylül saat 18.00’de Sırbistan’a karşı şampiyonluk maçına çıkacak ve maç ISF’nin YouTube kanalından canlı izlenebilecek.  

Türkiye’ye 7. Kez dünya şampiyonluğu yaşatmayı hedefleyen Doğa Koleji erkek takımı Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleşen Şampiyonada Türkiye’yi temsil ediyor.

Akademik başarılarının yanı sıra sanatsal ve sportif başarılarıyla da adından söz ettiren Doğa Koleji Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'na bu yıl da damgasını vurdu. Çeşitli takım sporlarında 6 dünya şampiyonluğu, 49 Türkiye şampiyonluğu olan Doğa Koleji Türkiye’ye bir dünya kupası daha getirmeyi hedefliyor.

Grup maçlarının ilk gününde erkeklerde Tayvan’ı 76-42’lik skorla mağlup eden Doğa Koleji, kızlarda Nijerya’ya 49-39’luk skorla yenildi. Şampiyona’nın ikinci gününde Doğa Koleji erkek takımı 64-45’lik skorla Macaristan mücadelesini kazanırken kız takımı ise 63-23’lük skorla Şili’yi mağlup etti. Çeyrek final öncesi son maçta erkekler Nijerya’yı 83-52’lik skorla yenerken kızlar 64-59’luk skorla Bulgaristan maçını kazandı. Grup maçlarındaki başarılarıyla Doğa Koleji çeyrek finale adını yazdırmayı başardı. Çeyrek finalde rakibi Yunanistan’ı 89-47’lik skorla yenen Doğa Koleji erkek takımı, namağlup yarı finale yükselmeyi başardı.  Yarı final maçında rakibi Brezilya’yı 64-57’lik skorla mağlup eden erkek takımı şampiyonluk maçına çıkmayı garantiledi.

“Ülkemize Şampiyonluk Gururunu Yaşatacağız”

 Ülkemizi dünyada temsil etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Doğa Koleji takımları, “Sonuna kadar mücadelemizden ödün vermeyerek ülkemize şampiyonluğu getirmeyi hedefliyoruz ve ülkemize şampiyonluk gururunu yaşatacağız.  Bizi destekleyen ve başarımızda emeği olan ailelerimize, spor koordinatörlüğümüze, öğretmenlerimize ve tüm Doğa ailesine teşekkür ediyoruz.” dedi. Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman “Türkiye’ye bu gururu yaşatan takımlarımızla gurur duyuyor, final maçında başarıları diliyoruz.” şeklinde konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)