adscode
adscode

Doğa Koleji Öğrencileri Huawei'de Teknoloji Turundaydı

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından Doğa Koleji'nin, farklı şubelerinden gelen orta öğrenim öğrencileri, Huawei Türkiye merkez ofisini ziyaret etti.

Doğa Koleji Öğrencileri Huawei'de Teknoloji Turundaydı
Eğitim

 İnteraktif teknoloji sohbetine katılan öğrenciler sonrasında, Temmuz ayında -Huawei Geleceğin Tohumları- sosyal sorumluluk projesine seçilen üniversite öğrencilerinden, Çin ve Huawei deneyimlerini dinlediler. Etkinlik, Huawei ofisindeki teknoloji turuyla tamamlandı.


Huawei, küresel pazardaki faaliyetlerini, 13 yıldan bu yana Türkiye'de gerçekleştirdiği bilişim odaklı projeleri ve geleceğin olası teknolojik gelişmelerini, merkez ofisine ziyarette bulunan genç öğrencilerle birlikte değerlendirdi. Doğa Koleji'nde orta öğrenim seviyesinde eğitim gören 35 öğrenci, Huawei Türkiye Pazarlama İletişimi Direktörü Mine Zaim tarafından, Türkiye'nin dijitalleşmesi sürecinde 13 yılda Huawei tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve markanın dünyadaki faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Geleceğin mobil genişbant teknolojisinin hayatımızda yapacağı değişiklikleri özel bir video gösterimi eşliğinde izleyen öğrenciler, Huawei ve yarının teknolojisi özelindeki meraklarını ise sordukları akılcı sorularla giderdiler. Katılımcı öğrenciler daha sonra Huawei Akademi Eğitmeni Erkan Keskin ile keyifli bir teknoloji sohbeti gerçekleştirdiler.




Huawei'nin bu yıl Temmuz ayında gerçekleştirdiği küresel kurumsal sosyal sorumluluk projesi "Gelecek İçin Tohumlar" organizasyonuna katılan üniversite öğrencileri de teknoloji sohbetinin katılımcıları arasındaydı. Projeye Gazi Üniversitesinden katılan Meryem Göçmen, Akın Eker, Mehmet Emre Aktaş ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden katılan Ahmet Burak Özyurt, Çin kültürü ile Huawei genel merkezinde yaşadıkları teknolojik ve kültürel deneyimi, Doğa Koleji öğrencileriyle paylaştılar.


Huawei Akademi Eğitmeni Erkan Keskin liderliğinde Huawei ofisinde özel bir teknoloji turu da gerçekleştiren öğrenciler, 3G'den 4,5G'ye geçişin yaşamımızda yaratacağı farklılıkları da markanın ilgili ürünleri eşliğinde dinleme fırsatı buldular.




Huawei Türkiye Pazarlama İletişimi Direktörü Mine Zaim, gerçekleştirilen organizasyonla ilgili olarak, "Huawei, dünyada ve Türkiye'de gençlerin teknolojiye yönelimini dikkatle takip ediyor ve gelişimlerini sosyal sorumluluk projeleri ile destekliyor. Artık teknoloji içinde büyüyen, teknolojiyi hızla anlayıp kavrayan ve yorumlayan bir nesil yetişiyor. Dünya Bankası verilerine göre, genişbant kullanımındaki %10'luk artış; ekonomilerin gelişimine, GSYH özelindeki %1,38'lik artışla katkıda bulunuyor. Bugün burada bizlerle birlikte olan genç yetenekler, gelecekte daha dijital bir ülkenin yöneticileri ve bugün sözü geçen birçok iletişim ve teknoloji odaklı yeniliğin geliştiricisi, uygulayıcısı ve kullanıcısı olacak. Bizler de kendilerinin gelişimini desteklemekten, her fırsatta bir arada olmaktan ve vizyonlarına bir parça da olsa katkı sağlıyor olmaktan son derece mutluyuz" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)