adscode
adscode

DOĞA KOLEJİ VE MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN İNOVASYON İŞİRLİĞİ

Marmara Üniversitesi İnovasyon, Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) ile Doğa Koleji arasında Ar-Ge iş birliği ve Mentorlük Çerçeve Sözleşmesi imzalandı.

DOĞA KOLEJİ VE MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN İNOVASYON İŞİRLİĞİ
Okullardan Haberler
Marmara Üniversitesi ile Doğa Koleji önemli bir sözleşmeye imza atarak geleceğimizi aydınlatma yolunda önemli bir adım attı. Marmara Üniversitesi İnovasyon, Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) ile Doğa Koleji arasında imzalanan Ar-Ge iş birliği sözleşmesi ile iki önemli eğitim kurumu arasında köprü kuruldu. Doğa Koleji üst düzey yöneticileri ve Marmara Üniversitesi yöneticileri ile akademisyenlerinin hazır bulunduğu toplantıda, Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ve Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın sözleşmeyi imzaladı.
MİTTO ile gerçekleşen bu anlaşma ile birçok proje hayat bulurken, kurumlar arası destek verilerek öğrencilere çalışma imkanı sunulacak. Karşılıklı olarak kurumlar; personel ve öğrencilere seminerler düzenleyecek. Ortak Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilirken, iki önemli eğitim kurumu birbirlerinin projelerine destek verecek. Düzenlenen toplantıda ayrıca; öğrencilerin eğitim müfredatlarının günümüz teknolojik gelişim ve girişimlerine yönelik planlanmasıyla, eğitimcilerin eğitimi başlıklı faaliyetlerin gerçekleştirileceği çalışmalarının başlatılması kararı alındı.
Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Fen ve Teknoloji Liselerinin sayısını artıracaklarını belirtirken, MİTTO ile gerçekleştirdikleri bu anlaşmanın, büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Akademik başarılarıyla adından söz ettiren Doğa Koleji’nin, üniversite iş birliği ile başarılarına hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Lüle, “Ar-Ge çalışmalarında karşılıklı iki kurumun birbirine destek olması ve bilimin ışığında hareket etmesi, çağdaş eğitim hususunda önemli bir noktadır.” şeklinde konuştu.

Ar-Ge ve Mentorlük Sözleşmesi ile Kurumlar Ne Kazanacak?
Marmara Üniversitesi ve Doğa Koleji kurumlarına önemli katkılar sağlayacak Ar-Ge sözleşmesi ile toplumumuz, Türkiye eğitim sistemi birçok fayda kazanırken dünyaya entegre bir nesil yetişmeye devam edecek.
Sözleşme ile;
Üniversitede okuyan bir öğrencinin bitirme tezleri Doğa Koleji’nin Ar-Ge konularında ve proje temelinde yapılabilecek,
Ortak projeler geliştirilebilecek veya üniversitede ortaya çıkan araştırma projesi Doğa Koleji ile birlikte yürütülebilecek,
Marmara Üniversitesi ve Doğa Koleji, önemli projelere (TUBİTAK, TEYBED, SANTEZ vs. projelerine) birlikte katılabilecek,
Doğa Koleji uzman kadrosu üniversitede seminerler verecek olup, aynı şekilde Marmara Üniversitesi akademisyenleri de Doğa Koleji için seminerler düzenleyecek,
Marmara Üniversitesi öğrencileri uygunluk halinde Doğa’da staj yapabilme imkanı bulacak,
- Bilimsel, teknolojik, teknik gelişmelere yönelik sempozyumlar düzenlenecek,
- Ar-Ge merkezleri karşılıklı olarak kullanılabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)