adscode
adscode

Doğa Koleji Yaz Okulları’nda Çocuklar Eğlenerek Öğreniyor!

Öğrencilerin yaz tatillerinde akademik çalışmalarına eğlenceli bir şekilde devam etmeleri, spor ve sanat dallarındaki becerilerini geliştirmeleri amacıyla faaliyet gösteren Doğa Koleji Yaz Okulu’nun ikinci…

Doğa Koleji Yaz Okulları’nda Çocuklar Eğlenerek Öğreniyor!
Okullardan Haberler
İstanbul (Beykoz, Yakacık, Ataşehir 1, Güzelce, Halkalı 2 ve Cevizlibağ Kampüsü) İzmir (Mavişehir2) ve Manisa’da 8 kampüste açılan yaz okullarına toplam 2 bin 500 öğrenci katılıyor. 6-13 yaş öğrencilere yönelik eğitimde ingilizce programı, robotik ve kodlama dersleri, sanat atölyeleri ve spor aktiviteleri ile dolu bir yaz programı yer alıyor. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, yaz okulu ile amaçlarının  yazın meydana gelen öğrenim kaybını engellemek olduğunu dile getirirken, "yaz okulları ile öğrencilerimiz eğlenirken öğreniyor” dedi. Bilgilerini taze tutan, pekiştiren ve çeşitli aktivitelerle yeni beceriler kazanan öğrencilerin yeni dönemde daha başarılı olduklarını ise özellikle vurguladı.

Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı
Öğrencilerin kış döneminde edindikleri yabancı dil becerilerini taze tutacak, eğlenceli bir yaz okulu süreci onları bekliyor. Her yaş grubuna uygun yaklaşım özellikleriyle donatılmış, eğlenceli İngilizce programı 1. Sınıftan, 8. Sınıfa kadar tüm seviyelerde haftada 10 ders saati uygulanıyor. Programda, dinlediğini-okuduğunu anlama, sözlü iletişim, konuşma ve yazma eğitimleri alanında tecrübeli öğretmenlerle gerçekleşiyor.

Spor ve Beden Eğitimi
Yaz Spor Okulu programında ise seçilen kampüsün sahip olduğu imkanlar dahilinde; basketbol, voleybol, yüzme, buz pateni, dağcılık, binicilik branşlarında spor aktiviteleri mevcut. Binicilik sadece Beykoz ve Güzelce’de, dağcılık Beykoz Kampüsü’nde, buz pateni ise Ataşehir 1 ve Halkalı 2 Kampüsleri’nde yer alıyor.
Doğa Koleji Yaz Okulları Koordinatörü Tunç Dağal, çocuk gelişiminde sporun önemli bir yer kapladığını belirterek spor ve beden eğitimi programında amacın spor yapmayı sevdirmek, karar verme, birlikte hareket edebilme ve liderlik özelliklerini geliştirmek olduğunu belirtiyor. Çocukların severek katıldığı Kids atletics branşında açık alanda eğlenceli aktivite yapma imkanı bularak yaş gruplarına göre branşların temel tekniklerini ve özelliklerini kavrıyorlar.

Kodlama ve Robotik Atölyeleri
Doğa Koleji yaz okulu programında velilerin en çok ilgi gösterdikleri bölüm “Kodlama ve Robotik Atölyeleri”. Öğrencilerin dijital becerilerle donatılarak yetiştirmek, oynayarak öğretmek amaçlı robotik ve kodlama atölyelerinde hayal etme, tasarlama ve üretme becerileri geliştiriliyor. Dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiyi kullanırken eleştirebilen, üretip tüketebilen, dijital ortamdan eğitim alabilen ve bu davranışları yaparken etik kurallarına uyan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrencilerle verimli bir yaz okulu geçirmek hedefleniyor.
Kodlama bölümünde çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerileri kazanarak farklı alanlarda sorunlarla karşılaşmaları durumunda yaratıcı düşünme ile problem çözmeleri kolaylaşıyor. Kodlama aktivitesinde, önce cihazsız sonra bilgisayarlar ile kodlama oyunları oynayıp, algoritmik düşünme becerileri gelişiyor. 1. Sınıftan, 12. Sınıfa kadar uygulanan Kodlama ve Robotik Atölyeleri’nin örnek bir modeli yaz okullarında hayata geçiriliyor. Bu atölyelerde öğrenciler geleceğin teknolojik hayatına hazırlanarak dijital dünya kurallarına hakim olarak yetiştiriliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)