adscode
adscode

Doğa Koleji'nden deprem açıklaması

Bazı kampüslerinin depreme dayanıksız olduğu iddiaları üzerine Doğa Koleji açıklama yaptı.

Doğa Koleji'nden deprem açıklaması
Özel Eğitim
Güncelleme : 28-Feb-23 11:08

Doğa Koleji'nden yapılan açıklama şöyle:

"Doğa Koleji 2002 yılında eğitim hayatına başlamış ve eğitim camiasında başarılarla dolu 20 yılını geride  bırakmıştır. Yaklaşık 1 yıl önce Can Holding tarafından devralındığından itibaren yaşadığı birtakım  zorlukların üzerine gidilmiş ve bunlar çözüme kavuşturulmuştur. Özellikle okulun devamlılığını  belirleyen finansal sorunlar çözülmüş ve güçlü bir finansal seviyeye getirilmiştir. Yıllardır neredeyse  kangren haline gelmiş olan öğretmenlerimizin ücretleri ve sosyal hakları özel okulların ortalamalarının  çok üzerinde bir iyileştirme ile çözüme kavuşturulmuştur. 

Eğitim kalitesi ile özel okullar içinde müstesna bir yeri olan Doğa Koleji, yıllardır süregelen başarıları  ve bizlere gurur veren yetenekli öğrencileri ile bu süreçleri hiç sarsılmadan atlatabilmiştir. Elbette bu  zorlu dönemleri okullarına sahip çıkan velileri ile birlikte aşmıştır. Düşünün ki bunca zorlukla mücadele  edilmesine rağmen velilerimiz bu geçen sürede okullarına olan güvenlerini kaybetmemişler, bilakis Doğa Kolejinin eğitim öğretim faaliyetlerine ellerinden geldiğince destek olmuşlardır.  

Öğrencilerimizin, velilerimizin ve elbette öğretmenlerimizin bu özverili gayretleriyle birlikte halen  Doğa Koleji 50 binden fazla öğrencisiyle sektörünün lideri olmayı sürdürmektedir. 

Yalan yanlış beyanlarla, sahte ve ne olduğu belirsiz raporlarla, her yıl olduğu gibi aynı dönemlerde ama  farklı konulardaki iftiralarla, çirkin rekabetin ve kirli planların tekrar sahneye konulduğunu görüyoruz.  Fakat biliniz ki; Doğa Koleji her zaman olduğundan daha da güçlüdür. Öğrencileri, öğretmenleri, velileri  ile birlikte başarıya ve geleceğe kenetlenmiş haldedir. Hiç kimsenin böyle çirkin gündemler ile bunu  değiştirmeye gücü yetmeyecektir. 

Can Holding tarafından hisseleri devralındığından itibaren okulumuzdaki birikmiş olan tüm problemli  konular masaya yatırılmış, çözüm yolları planlanmış ve büyük çoğunluğu hızlıca çözüme  kavuşturulmuştur. Elbette bu konulardan birisi de okul binalarımızın depreme dayanıklılıklarının  kontrol edilmesi, tedbir gerektiren kampüslerimizle ilgili acilen çözüm yollarının hayata geçirilmesi  olmuştur. Bununla ilgili olarak yönetim kurulumuzca sorumlu bir “teknik kurul” görevlendirilmiş ve bu  sorumlu arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde “okul binalarımızın tamamının teknik  raporlarının hazırlanması” kararı alınmıştır. Daha önce araştırma yapıldığı ve sorunlu olduğu iddia  edilen kampüslerimizle ilgili olarak öncelik verdiğimiz bu çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam  etmektedir.

HATAY, KAHRAMANMARAŞ, ADANA, GAZİANTEP, MALATYA, DİYARBAKIR, ADIYAMAN gibi  depremden en çok etkilenen ve binlerce binanın yıkıldığı şehirlerimizde okullarımız bulunmaktadır.  Ancak daha önce yapmış olduğumuz bu çalışmaların da etkisiyle bu okullarımızda herhangi bir hasar  oluşmamış, yıkım ya da ciddi bir tehlike meydana gelmemiştir. Üstelik bu bölgedeki öğrencilerimiz  başta olmak üzere depremden zarar görmüş 2.000’e yakın öğrencimize başka şehirlerdeki  okullarımızda %100 burslu olarak eğitim vermeye devam ediyoruz.  

Ancak kasıtlı olduğunu düşündüğümüz ve kimler tarafından yönlendirildiğini bildiğimiz bazı kişiler  tarafından sanki “Doğa Koleji deprem konusunda duyarsız, okul binaları depreme dayanıklı değil,  öğrenci ve öğretmenlerimiz bu binalarda güvende değiller” gibi asılsız ve rahatsız edici bir algı  oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu kirli propagandadan ne amaçlanmaktadır? Bu söylemlerle ne  yapılmaya çalışılmaktadır? 

Yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı deprem bölgemizdeki okullarımızda dahi hasar oluşmamışken,  İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerimizdeki okullarımız ile ilgili her türlü teknik çalışma  yapılıyorken, olası deprem risklerine karşı tüm süreçler dikkatlice yönetiliyorken bu çirkin algı  operasyonu nedendir? 

Doğa Koleji hissedarları olarak hiçbir şekilde ticari kaygılar taşımadığımızı, daha uzun yıllar  okullarımıza finansal desteğimizi sürdüreceğimizi, gerekli olan tüm teknik çalışmaların yapılacağını  defalarca ifade ettik. 

Böylesi zor bir zamanda, ülke olarak yaşadığımız en karanlık felaket döneminde bile bundan menfaat  çıkarmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz. Çocuklarımız da öğretmenlerimiz de bizim canımız. Yapılması  gereken tüm teknik ve fiziksel çalışmalar hiçbir ihmal ve eksiklik meydana getirmeden yapılmaktadır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)