adscode
adscode

Doğa’da Kış, Sanat ve Sporla geçiyor

Öğrencileri fiziksel, sosyal ve kültürel olarak geliştirmek ve çocuklara sporu sanatı sevdirmek, ilgi alanlarına göre yönlendirmek amacıyla açılan Doğa Koleji Kış Okulları 7 Ekim’de başladı. 26 Mayıs’a…

Doğa’da Kış, Sanat ve Sporla geçiyor
Okullardan Haberler
“Mutlu çocuk öğrenir, öğrenen birey üretir” felsefesi ile hareket eden Doğa Koleji Kış Okulları’nda öğrenciler sanatla ve sporla yakından ilgilenirken, kendi potansiyellerinin farkına varmaktadır.
 
İlgi Alanını Söyle, Yeteneğini Keşfet ve Geliştir!
Doğa Koleji Kış Okulları; kodlama ve robotik eğitiminden müziğe, spordan dans derslerine kadar çok yönlü bir müfredatla açılıyor. Yeni dönemde yoğun bir ders programı içinde bulunan öğrencilerimizin fiziksel, sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmak, onları ilgi alanlarına yönlendirerek yeteneklerini geliştirmek, sporu, sanatı ve kültürü doğru algılayabilmeleri için yapılandırılan Doğa Koleji Kış Okulları 7 Ekim’de eğitime başladı. Kış Okulları, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, İzmit, Antalya, Adana, Aydın, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Konya, Manisa, Samsun ve Trabzon’daki kampüslerde derslerine başladı.

Kampüslere özel branşlar doğrultusunda yaş gruplarına göre programlanan kış okullarına, başka eğitim kurumlarında da okuyan tüm 1-8. sınıf öğrencileri katılabilir. Doğa Koleji Kış Okullarında spor, müzik, drama, kodlama & robotik, satranç ve görsel sanatlar branşları altında çeşitli dallarda açılan eğitim programları Doğa Koleji’nin alanında yetkin eğitim kadrosu tarafından veriliyor.
 
Spor ve Sanat Dersleri
Kış Spor Okulları programında ise seçilen kampüsün sahip olduğu imkanlar dahilinde; Basketbol, Hentbol, Voleybol, Yüzme, Buz Pateni, Binicilik, Tenis, Dağcılık, Footsall, Jimnastik, Step-Aerobik, Karate-Tekvando, Badminton, Halk Oyunları branşlarında spor aktiviteleri mevcut. 
 
Doğa Koleji Kış Okulları Koordinatörü Tunç Dağal, çocuk gelişiminde sporun önemli bir yer kapladığını vurgulayarak kış okullarında Doğa Koleji’nin öğrencileri dışında da katılımın yoğun olduğunu belirtiyor. Tunç Dağal, “Spor ve beden eğitimi programında amacımız spor yapmayı sevdirmek, karar vermek, birlikte hareket edebilmek ve liderlik özelliklerini geliştirmektir” diyerek öğrencileri kış okuluna davet ediyor.

Öğrencilerin bir müzik aleti çalması amaçlanan okul programında, Piyano, Keman, Gitar, Çello, Bateri, Bağlama, Yan Flüt, Şan dersleri veriliyor. Aynı zamanda, Dans, Drama, Satranç, Görsel Sanatlar da ilgi görüyor.
 
Kodlama ve Robotik Atölyeleri
Doğa Koleji Kış Okulları programında velilerin en çok ilgi gösterdikleri bölüm “Kodlama ve Robotik Atölyeleri”. Öğrencilerin dijital becerilerle donatılarak yetiştirmek, oynayarak öğretmek amaçlı robotik ve kodlama atölyelerinde hayal etme, tasarlama ve üretme becerileri geliştiriliyor. Dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiyi kullanırken eleştirebilen, üretip tüketebilen, dijital ortamdan eğitim alabilen ve bu davranışları yaparken etik kurallarına uyan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrencilerle verimli bir kış okulu geçirmek hedefleniyor.
Kodlama bölümünde çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerileri kazanarak farklı alanlarda sorunlarla karşılaşmaları durumunda yaratıcı düşünme ile problem çözmeleri kolaylaşıyor. Bu atölyelerde öğrenciler geleceğin teknolojik hayatına hazırlanarak dijital dünya kurallarına hakim olarak yetiştiriliyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)