adscode
adscode

Doktorlar Bugün Tüm Türkiye'de Eylem Yapacak

Doktorların ve sağlıkçıların acil hizmet dışında vazife yapmayacağı belirtilen bildiride, doktorların hastane binalarına girmeyeceği kaydedildi. Doktorlara ve sağlıkçılara yönelik şiddetin sona erdirilmesi…

Doktorlar Bugün Tüm Türkiye'de Eylem Yapacak
Sağlık
Doktorların ve sağlıkçıların acil hizmet dışında vazife yapmayacağı belirtilen bildiride, doktorların hastane binalarına girmeyeceği kaydedildi. Doktorlara ve sağlıkçılara yönelik şiddetin sona erdirilmesi için gereken yasaların çıkarılmasını talep eden TTB, bütün vatandaşları muayene olmak için değil, sağlıkçılara sahip çıkmak için hastanelere çağırdı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DESTEK

Türk Sağlık-Sen Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada sendika üyesi sıhhat çalışanlarının pazartesi günü sıhhat hizmeti sunmayacakları belirtildi.

Sağlık alanında etkinlik gösteren bütün sivil cemiyet örgütlerini, iş bırakma eylemine katılmaya çağıran Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

ŞİDDET VAKALARI HIZLA TIRMANIYOR

"Son bir senede Beyaz koda bildirilen şiddet olay sayısı 11 bin 174. Şiddet daimi tırmanıyor. Samsun'da da cinayete dönüştü. Sağlık çalışanlarının tamamı hayatlarından kaygı ederek çalışıyor. Çalışanlar ne yazık ki şiddete karşı korumasız. Türk Sağlık-Sen olarak Samsun'da yaşanan vahşi cinayeti protesto etmek ve Sağlık çalışanlarının can güvenliğine dikkat çekmek için 1 Haziran Pazartesi günü bütün vatanda iş bırakıyoruz. o gün sıhhat kuruluş ve kuruluşlarında hizmet üretmeyeceğiz. Alanlara çıkarak sıhhat çalışanlarının hayat hakkını, güvenli çalışma hakkını savunacağız"

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)