adscode
adscode

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

...

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
 
Rektör: Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik
Kuruluş tarihi: 1982
Bulunduğu il: İzmir
Akademik Birimleri: Buca Eğitim, Denizcilik, Edebiyat, Fen, Güzel Sanatlar, Hemşirelik, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İşletme, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Sağlık Bilimleri ve Turizm olmak üzere 15 fakültesi, 10 enstitüsü, 1 konservatuvarı, 4 yüksekokulu, 6 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 78.595 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 3.271 akademik personeli var.
Burs olanakları: Öğrenciler, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na başvurarak kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabiliyorlar.
Yurt olanakları: Üniversite bünyesinde 4 adet yurt var.
Buca Kız Öğrenci Yurdu 456 yatak kapasiteli, DEÜ Erkek Öğrenci Yurdu 760 yatak kapasiteli. Reha Midilli Yurdu 40 yatak kapasitesine sahip. Kız ve erkek öğrencilere hizmet vermekte.
Bergama Öğrenci Yurdu 66 yatak kapasitesine sahip olup, kız ve erkek öğrencilere hizmet vermekte.
Öğrenci kulübü sayısı: 185 öğrenci topluluğu mevcut.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:
Erasmus kapsamında 2004-2017 yılları arasında 24 ülkeye giden öğrencilerin sayısı 2.399. Mevlana kapsamında 2014-2017’de 22 öğrenci gitti. Farabi kapsamında 72 üniversiteyle anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
“Verdiği eğitim ve gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalar yoluyla, insanlığın ekonomik, kültürel ve sosyal zenginliğini arttırmak” misyonunu üstlenen Dokuz Eylül Üniversitesi, vizyonunu oluşturan “Dünyanın en iyi eğitim ve bilim merkezlerinden biri olmak” hedefine sıkı sıkıya bağlıdır. Böylesi büyük bir iddiayla eğitim faaliyetlerini sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük ve köklü üniversiteleri arasında yerini almıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğuna dair inançla, Atatürk ilke ve inkılaplarının rehberliğinde, aydınlık bir gelecek hedefleyen Dokuz Eylül Üniversitesi, kaliteli ve çağdaş eğitimin yanı sıra insani ve toplumsal değerleri gelişmiş kuşaklar yetiştirme başarısıyla Türkiye’deki üniversiteler arasında ayrıcalıklı bir konuma ulaşmıştır.
Türkiye’nin batıya açılan penceresi ve üçüncü büyük kenti olan İzmir’de 20 Temmuz 1982’de kurulan üniversitemiz, Ege Üniversitesi’nden sonra İzmir’deki ikinci devlet üniversitesi olarak kuruluşundan itibaren hızlı bir büyüme sürecine girmiştir. 2017-2018 öğretim yılı itibariyle; Buca (Tınaztepe, Merkez, Dokuzçeşmeler), Balçova, İnciraltı, Alsancak, Narlıdere, Hatay, Urla, Seferihisar, Ürkmez, Foça, Torbalı, Bergama ve Selçuk gibi farklı yerleşim bölgelerinde 5.731.800 metrekare alanda eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürmekte.
İzmir’in dört bir yanındaki yerleşkeleri ile kentin özgün kimliğini ve dinamik dokusunu yaşayan üniversitemiz, 2017-2018’de Türkiye’nin dört bir yanından 78 bin 595 öğrencinin ve 117 ülkeden 1.183 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü dev bir eğitim kurumudur. Üniversitelerin, araştırma laboratuvarları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içinde bilim, teknoloji ve Ar-Ge çalışmaları geliştirdikleri bir teknoparka sahip olmak için yola çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi; 3 Ocak 2013’te Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) kurdu. Böylece DEPARK kapsamında Tınaztepe Yerleşkesi’nde 17.413 metrekare alanda çok amaçlı teknopark ve Sağlık Yerleşkesi’nde ise 10.487 metrekare alanda "Biyomedikal Teknopark" oluşturuldu. Her iki teknopark alanında da bilimsel faaliyetler başlatılarak hızla devam etmekte. DEPARK; Tınaztepe Yerleşkesi’nde Alfa ve Beta binalarında, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en iyi üniversite hastanelerinden biri olarak hizmet veren hastanemizin de içinde bulunduğu Sağlık Yerleşkesi’nde ise Zeytin Binası‘nda nitelikli öğretim üyeleri ve teknik donanımıyla çalışmalarına hız vermiştir.
Üniversitemiz stratejik planında ilk sırada yer alan “bilimsel araştırma” hedefi doğrultusunda, dünyanın en gelişmiş Ar-Ge merkezlerinden birini bünyesine katma çabaları sonucu İleri Biyomedikal Ar-Ge Merkezi faaliyete geçmiş ve daha sonra İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) adı altında bilimsel çabalara öncülük etmiştir. Üniversite Senatomuzun 2013 yılı sonunda, merkezin enstitüye dönüşmesine ilişkin başvurusu üzerine YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu’nun onayıyla 9 Mart 2015 tarihinde “Uluslararası İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü” kuruldu. “Hücresel tedaviler”, “kanser biyolojisi”, “biyobenzer ve biyomoleküllerin geliştirilmesi”, “DNA biyobankası” gibi faaliyetler sürmekte. İBG, üniversitemizin yanı sıra İzmir’i Bilimde Marka Kent statüsüne kavuşturma hedefine kararlı adımlarla ilerlemekte.
İletişim bilgisi: www.deu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)