adscode
adscode

DTCF'de ilan tartışması

Ankara Üniversitesi DTCF Sosyoloji bölümü öğretim üyeleri kadro ihtiyacı olmadığını belirtmelerine rağmen ilan açılmasına tepki gösterdi: "Bölümümüzün teamüllerine aykırı bu tasarrufu kabul etmiyoruz."

DTCF'de ilan tartışması
Üniversite
Güncelleme : 03-Jan-23 10:37

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF) Sosyoloji Bölümü’nde görevli öğretim üyeleri, 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de Ankara Üniversitesi adına yayımlanan ‘Dr. Öğretim Üyesi’ ilanına tepki gösterdi.

Sosyoloji bölümünün de dahil olduğu çeşitli kadrolara öğretim üyesi alınacağının duyurulduğu ilanın bölümün dahili olmadan duyurulduğunu belirten DTCF Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri ilanın geri çekilmesini talep etti.

‘VERDİĞİMİZ OLUMSUZ YANIT HİLAFINA DUYURULMUŞTUR’

DTCF Sosyoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından yapılan açıklamada “Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü Kurumlar Sosyolojisi Anabilim Dalı için ‘Din Sosyolojisi alanında doktora yapmış, Avrupa modernleşmesi ve kuşaklararası din farklılaşması üzerine çalışmaları olmak’ koşulu belirtilerek Dr. Öğretim Üyesi ilanı verilmiştir. Söz konusu kadro ilanı, bölümümüzün herhangi bir dahli olmadan, hatta daha önce bölümümüze sorulan görüşe istinaden verdiğimiz olumsuz yanıt hilafına duyurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

‘REKTÖRLÜĞÜN BÖLÜMÜMÜZ GELENEĞİNE VE TEAMÜLLERİNE AYKIRI BU İLANI GERİ ÇEKMESİNİ TALEP EDİYORUZ’
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ilan kararının geri çekilmesini talep eden DTCF Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinin açıklaması şu şekilde:

“Daha önce, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığı'nın 01.12.2022 tarihli ve E-81052507-903.02.01-739611 sayılı yazısıyla bölümümüze bu konuda görüş sorulmuş ve bölümümüz 02.12.2022 tarihinde E-30086381-903.02.01-739873 sayılı üst yazıyla ilgili alanda kadro ihtiyacı olmadığını belirtmiştir. Türkiye'de önemli bir geleneğin taşıyıcısı olan DTCF Sosyoloji bölümü olarak, bölümümüzün teamüllerine ve taleplerine aykırı bu tasarrufu kabul etmiyoruz. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün, bölümümüzün geleneğine ve teamüllerine aykırı bu ilanı geri çekmesini talep ediyoruz.” (DUVAR)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)