adscode
adscode

Dünyanın en iyi eğitimcileri arasına girdi

Cambridge Üniversitesi ‘Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri’ bölge birincisi Selçuk Yusuf Arslan, dünyanın en iyi eğitimcileri arasına girdi.

Dünyanın en iyi eğitimcileri arasına girdi
Eğitim

Cambridge Üniversitesi Yayınları tarafından beş yıldan bu yana düzenlenen Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan da yer aldı. Arslan, elde ettiği başarıyla adını Cambridge Üniversitesi’nin ‘dünyanın en iyi eğitimcileri’ listesine yazdırdı.

Cambridge Üniversitesi Yayınları tarafından beşinci kez verilecek olan Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri, dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlerin mesleki başarılarını ve özverili çalışmalarını ödüllendiriyor. Geçen yıla oranla katılımın %30'un üzerinde arttığı yarışmaya, bu yıl 99 ülkeden 11 binin üzerinde aday katılıyor. Yarışmanın adayları öğrenciler, veliler ve diğer öğretmenler tarafından belirleniyor. Adaylık şartları kapsamında, halen görevde olan bir ilkokul ya da ortaokul öğretmeni başarılı bir çalışmasından dolayı aday gösterilme şansına sahip olabiliyor. Beş yıldır devam eden ödül törenleri ise dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlerin ilham verici çalışmalarını sergilemeleri ve öğrencilerine teşekkür etmeleri için bir platform sunuyor.

Bu yıl yarışmaya Türkiye’den aday gösterilen Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, "STEM Stands Together" projesiyle bölge birincisi seçildi ve bölge birincileri arasında finale kalan altı isimden biri oldu. STEM Stands Together projesi; Türk ve göçmen öğrencileri, akademik becerilerini geliştirmek için STEM odaklı atölye çalışmalarında eşleştirerek bu sayede göçmen öğrenciler ile diğer öğrenciler arasında arkadaşlıklar kurulmasını teşvik ediyor. Arslan, birincilik ödülüne layık görülmesinin ardından, duygularını şöyle dile getirdi: "STEM konularına olan yoğun ilgim ve öğrencilerimin akademik becerilerini geliştirdiğini ve yeni ilgi alanları edindiğini görmek beni mutlu ediyor. Göçmen öğrenciler ve diğer öğrenciler arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldırmayı amaçlayan STEM Stands Together projesi aracılığıyla öğrencilerimin kaydettiği ilerlemeden gurur duyuyorum. Türkiye 4 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor ve okulumuzda 50'den fazla göçmen arkadaşımız var. Proje, STEM tabanlı atölyelerde bir Türk ile bir göçmeni bir araya getiriyor. Öğrencilerimin STEM ile birbirine bağlı arkadaşlıklar kurduğunu görmek inanılmaz derecede tatmin edici."
Cambridge University Press Eğitim Yayın Direktörü Matthew Walker ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "2023 yılı bölge birincilerimizin başarıları ve yarışmaya katılan binlerce aday, öğretmenlerin üstlendikleri rolün önemini ve öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koyuyor. Umuyoruz ki bu ödül, öğretmenlerin üstün nitelikli bir eğitim sunmaları yönünde ilham verici olmaya devam eder ve yeni nesil öğrencileri de yüksek hedefler belirlemeleri yönünde teşvik eder."
Selçuk Yusuf Arslan hem Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri kupasının hem de 500 pound değerindeki kitap veya dijital kaynağın sahibi olacak. Ayrıca Arslan’a, 2024 Şubat ayında yayımlanacak Cambridge Üniversitesi Yayınları’na ait ders kitaplarının ön yüzünde yer alan "Teşekkür" bölümünde yer verilecek.

Selçuk Arslan kimdir?

Dr. Selçuk Yusuf Arslan, Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi, Bilişim Enstitüsünde; doktorasını Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi programında tamamladı. 2021 yılında eğitim nobeli olarak gösterilen Global Teacher Prize’da dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri gösterildi. Çevre ve kodlama çalışmaları ile ETF tarafından düzenlenen Greek Skills Award yarışmasını kazanan Arslan, ISTE tarafından verilen Watch to 20 ödülü ile takip edilmesi gereken 20 eğitimciden biri seçilmiştir.

2019 yılında JCI tarafından Dünyanın En Başarılı 20 Genci arasında gösterilmiş, 2018 yılında JCI Türkiye tarafından da İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisinde Türkiyenin En Başarılı Genci seçilmiştir. 2022 yılında “Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik” kategorisinde ikinci kez aynı başarıyı elde etmiştir. CERN Uluslararası Öğretmen Programını tamamlayarak CERN Öğretmen Elçisi olmuştur. 2018 yılında AKS Education tarafından Küresel Öğretmen Ödülüne layık görülen Arslan ve öğrencilerinin çok sayıda ulusal ve uluslararası proje yarışmasında ödülü bulunmaktadır. Projelerinde sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Ayrıca STEM, sürdürülebilirlik, kodlama ve kız öğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesi konuları üzerine de çalışmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)