adscode
adscode

​Dünyanın en iyi öğretmeni o

İngiliz Varkey GEMS Vakfı'nın verdiği "Küresel Öğretmen Ödülü"nde birinciliği kazanan Filistinli öğretmen Hanan el-Hurub, ödül sayesinde ülkesinin uluslararası çapta tanındığını söyledi.

​Dünyanın en iyi öğretmeni o
Dünyadan Haberler
Filistin Eğitim ve ve Yüksek Öğretim Bakanlığının Eriha kentinde düzenlediği törende konuşan Hurub, kendisini destekleyen herkese teşekkürlerini sunarak, "Her şeyden önce Rabbim'e daha sonra anne babama ve hayat boyunca bana destek olan aileme şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı tarihi ve uluslararası olup aynı zamanda uluslararası çapta Filistin'in tanınmasının da bir göstergesidir" dedi.

Kültür ve bilim haritasına da Filistin'in ismini yazdırdığını dile getiren Hurub, Filistinli bir kadın öğretmen olarak bu başarıdan gurur duyduğunu ifade etti. Hurub, "Bu başarıyı bütün Filistinli kadın ve çocukların gözünde görüyorum. Bu başarı, bütün Filistinlilere aittir" ifadelerini kullandı. 

- "Bugün işgal karşısında bilim devrimini üretiyoruz"

Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Sabri Saydam da törende yaptığı konuşmada, "Bugün insanlığa büyük ders veren ve büyük ödül sahibi olan Hanan el-Hurub'un ödül törenindeyiz. Filistin, kültür ve bilim haritasına ülkemizin adını yazdıran Hurub'la zafere ulaşmıştır. Bugün işgal karşısında bilim devrimini üretiyoruz. Evlatlarımıza adaletsizlik, zulüm ve şiddet karşısında bu devrimi öğretiyoruz" ifadesini kullandı. 

İngiliz Varkey GEMS Vakfı'nın verdiği "Küresel Öğretmen Ödülü"nde birinciliği kazanan Hurub'un ödüle layık görülmesinde, "şiddeti azaltma" ve "oynayarak öğrenme" metoduyla ahlaki ve akademik değerleri öğrencilere aşılayabilmesinin etkili olduğu kaydedilmişti. 


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)