adscode
adscode

“e-imza, üniversite ve yurt kapılarını da açıyor”

26 Temmuz - 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak tercihlerin ardından kayıt süreci başlayacak. Öğrenciler e-devlet şifresinin yanı sıra e-imza ve mobil imza ile de giriş yapabilecekleri e-devlet…

“e-imza, üniversite ve yurt kapılarını da açıyor”
Eğitim
E-Tuğra EBG A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran; Bu sene yaklaşık 1 milyon 73 bin adayın yarıştığı LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. 26 Temmuz - 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak tercihlerin ardından kayıt süreci başlayacak. Öğrenciler e-devlet şifresinin yanı sıra e-imza ve mobil imza ile de giriş yapabilecekleri e-devlet kapısı üzerinden üniversitelere ve yurtlara kayıt olabilecekler. E-imza ile kayıt yapacak üniversite adaylarını uyaran E-Tuğra EBG A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, kişisel bilgilerinizin güvenliği için e-imzalarınızı mutlaka BTK tarafından yetkilendirilmiş 6 elektronik hizmet sağlayıcısından veya PTT’lerden alın” dedi.

Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında tercihlerini yapacak olan üniversite adayları, üniversitelere kesin kayıtlarını 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapabilecek. Üniversitelere e-kayıt işlemleri ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında olacak. E-kayıt yaptıracak üniversite adayları e-devlet kapısından e-devlet şifresi, e-imza veya mobil imza ile giriş yapabilecek.

E-Tuğra EBG Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, Türkiye’de neredeyse tüm iş süreçlerinin elektronik ortama taşındığını söyledi. 2014’ten itibaren üniversitelere ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na da e-devlet kapısı üzerinden erişildiğini ve kayıtların e-devlet kapısı üzerinden de yapıldığını belirten N.Hüseyin Kuran şöyle konuştu;

“Türkiye’de artık tüm iş süreçleri elektronik ortama taşındı, zaman kaybı, masraflar ve bürokrasi ortadan kalktı. Yükseköğretim Bilgi Sistemi kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-kayıt işlemi bugün artık tüm devlet üniversitelerinde uygulanıyor. Artık üniversite adayları, kayıt yaptırabilmek için aileleriyle birlikte uzun yolculuklar yaparak üniversiteye gidip kayıt yaptırmak yerine e-devlet kapısından dakikalar içinde işlemlerini tamamlıyor. Bu zamandan kazandırırken, kayıt için ailelerin yaptıkları masrafları da azalttı. Sadece Yükseköğretim kurumunun e-kayıt sistemi ile geçen yıl yaklaşık 100 milyon TL tasarruf sağlandığı bildirildi.”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş 6 elektronik hizmet sağlayıcısı arasında bulunan E-Tuğra EBG A.Ş., üniversite adaylarını alacakları e-imza konusunda da uyardı. E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, gençlerin elektronik imzalarını kişisel bilgilerinin güvenlikleri ve işlemlerinin hızlı gerçekleştirilebilmeleri için BTK’nın yetkilendirdiği elektronik hizmet sağlayıcılarından veya PTT’lerden almalarını tavsiye etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)