adscode
adscode

Ebeveyn takip programı çocuğunuzu çevrimiçi tehlikelerden nasıl korur

Çocuğunuzun günde ortalama 9 saatini akıllı telefonunda harcadığını öğrendiğinizde ne söylerdiniz?

Ebeveyn takip programı çocuğunuzu çevrimiçi tehlikelerden nasıl korur
Türkiye'den Haberler
Çocuğunuzun günde ortalama 9 saatini akıllı telefonunda harcadığını öğrendiğinizde ne söylerdiniz? 

Ebeveynlere çocuklarının karşılaşabileceği çevrimiçi tehlikelerin neler olduğu sorulduğunda çoğunluğu yetişkin içerik ve uygulama içi satın alımları söyledi. Ne yazık ki internet bundan çok daha fazlasına ev sahipliği yapıyor.

Çocukların güvenliğini tehdit eden çevrimiçi tehlikeler

Ebeveyn olarak hiç tereddütsüz bir tacizcinin suratına kapıyı kapatıp bu tehlikeyi polise bildirirsiniz. Ancak tacizciler çevrimiçi olarak da gelebilir. Çocuğunuz sosyal medyayı ziyaret ettiği ve yüz yüze görüşmek için ısrar eden hoş bir yabancıyla arkadaşlık kurduğu her seferinde bir çevrimiçi saldırgana denk gelme ihtimali var.

Sadece Amerika'da tespit edilen çocuk tacizcisi sayısı 750.000. Ünlü bir YouTube blogger'ı olan Coby Persin yakın vakitte onlar hakkında yeni bir sosyal medya deneyi yayınladı.

Basit bir konuşmanın veya uyarının işe yaramadığını uygulamalı olarak kanıtladı. Çocuklar hala çevrimiçi tanıştıkları yabancılarla yüz yüze görüşmeyi kabul ediyorlardı. Videoda gazeteci, üç gençle tanışmak için sahte bir Snapchat açtı. Üç günlük sohbetten sonra hepsi buluşmayı kabul etti. Videoyu kesinlikle izlemelisiniz, çünkü çevrimiçi tacizcilerin internette nasıl hareket ettiğini gerçekten gösteriyor.

Hiç aklınıza gelmemiş olabilecek diğer internet tehlikeleriyse cinsel içerikli mesajlaşma, siber zorbalık, intihar grupları, kişisel bilgi sızdırılması ve tabii ki şiddet içerikli oyunlarla yetişkin içerik. Hepsi de ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçiyken neler yaptığını bilmesini gerektiren kocaman bir neden veriyor.

Ebeveyn takip programı çevrimiçi tehlikeleri nasıl engeller

İnternet tehlikelerini önlemek için ebeveynler ana işlevi çocukların çevrimiçi etkinliklerini izlemek olan bir ebeveyn takip programı kullanmalı. Ya da bir ebeveyn takip uygulaması. Bu program ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi etkinliklerini ve güncel GPS konumlarını uzaktan kontrol edebilmesi için tasarlanmıştır. Ebeveyn kontrol programının özelliklerine kısaca bakarsak:

İnternet etkinliğini yönetin

Ebeveynler küçük çocuklarının hangi siteleri ziyaret ettiğini tamamen bilmeli. Ask.fm veya CuriousCat.me gibi sıklıkla adı siber zorbalık ve cinsel içerikli mesajlaşmalarla anılan siteler var. Ayrıca tanışma siteleri gençleri ağlarına düşürmek için tacizcilere çekici gelmektedir. Ve tabii ki yetişkin, kumar ve alışveriş sitelerini engellemek de bir zorunluluk.

Uygulamaların kullanımını yönetin

Ebeveynler çocuklarının cihazlarındaki yüklü uygulamaları uzaktan görebilir ve bu uygulamaları yine uzaktan engelleyebilir. Uyku ve okul saatlerinde uygulamaları engellemek için en iyi yöntem bu. Bu çocuğunuzu ailece yediğiniz yemeklere geri getirecek ve okul performansını arttıracak. Aynı zamanda şiddete, yetişkin içeriğe ve cinsel içerikli mesajlaşmaya teşvik eden pek çok uygulama var. WhatsApp, Snapchat, Facebook ve Instagram gibi mesajlaşma uygulamaları en bilinenleri.

Güncel GPS konumunu takip edin

Amerika'da yılda 800.000 çocuk kayboluyor, bu da günde ortalama 2.000 çocuk demek. Gençlerin %18'i Facebook'ta arkadaş oldukları kişilerle yüz yüze görüşmeyi kabul ettiği için bu özellik bütün ebeveynler için faydalı olacak.

Çocukların tam konumu ebeveynlerin cihazlarından her an görülebilecek. Arayıp, mesaj atıp çocuğunuzu sorularınızla sinirlendirmenize gerek yok. GPS konum takibi, zaman damgalarıyla birlikte çocukların yerini gerçek zamanlı olarak gösterir.

Arama kayıtlarını ve kısa mesajlarını görüntüleyin

Çevrimiçi bir arkadaşla gerçekleştirdikleri iletişim çevrimdışı hale geldiğinde arama kayıtlarını ve kısa mesajları izlemek için doğru zaman demektir. Bunları görüntülemenin yanında herhangi birini telefon defterinden bulabilir ve bu kişiyi çocuğunuzu sağlıksız iletişimlerden korumak için engelleyebilirsiniz.

Güvenli ve tehlikeli bölgelerin etrafına sınırlar koyun

Coğrafi çevreleme özelliği çocuğunuz için güvenliği olacağını düşündüğünüz (annenin evi, okul, rekreasyon alanı gibi) bölgeleri harita üzerinde belirlemenizi sağlar. Bu bölgelerin sınırlarından geçilirse bunu anında çocuğunuzun tam konumuyla birlikte öğrenirsiniz. Çocuğunun güvenli bir bölgede olduğunu bilen ebeveynler de bir süre rahatlayabilirler.

Ebeveynler çocuklarının çevrimiçi güvenliğiyle ilgilenmezlerse internet tehlikeli bir ortama dönüşebilir. Çocuğunuzu korumak ve gözetmek için çevrimiçiyken ne yaptığını bilmeniz ve etkili bir ebeveyn takip programı kullanmanız şart.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)