adscode
adscode

Ebeveynler Çocuklarını Karne Hediyesi İle Motive Ediyor

Sömestr tatilinin yaklaşması ile karne hediyesi heyecanı da büyüyor. Birçok öğrenci karne notlarını ve alacakları hediyeleri düşünmeye başladı. Peki, ebeveynler bu konuda neler düşünüyor?

Ebeveynler Çocuklarını Karne Hediyesi İle Motive Ediyor
Eğitim

Türkiye'nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketi DORinsight, 6-17 yaş aralığında çocuğu olan 3 bin 500'e yakın kişinin katılımıyla bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmaya katılanların yüzde 85'i karne hediyesinin çocuklarını motive ettiğini düşünürken, yüzde 66'sı başarısız karneye de hediye alacağını söylüyor. Yüzde 75'lik bir çoğunluk, karne hediyesine 150 TL ve altı bütçe ayırıyor.

 

Türkiye'nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketi DORinsight, her dönem sonunda öğrencilerin merakla beklediği karne ve karne hediyesi üzerine bir araştırmaya imza attı. 3 bin 500'e yakın kişinin katıldığı araştırmada, sömestr öncesi 6-17 yaş aralığındaki çocuklarına karne hediyesi alacak kişilerin oranının yüzde 85.

Çocuğunuza karne hediyesi alacak mısınız?

Evet

%85

Hayır

%15

Ebeveynler, karne hediyesinin çocuklarını motive ettiğini düşünüyor

Karne hediyesinin motive edici olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 85 iken, çocuklarının başarısız olması durumunda karne hediyesi alacağını söyleyenlerin oranının yüzde 66 olması dikkat çekiyor. Bu duruma göre karne hediyesinin motive edici olduğunu düşünmelerine rağmen ebeveynlerin bir kısmının düşük not alan çocuklarına hediye almayacakları gözlemleniyor.

Sizce karne hediyesi çocuğunuzu motive ediyor mu?

Evet

%85

Hayır

%15

Çocuğunuzun karnesi başarısız olsa bile yine de hediye alacak mısınız?

Evet

%66

Hayır

%34

Ebeveynler tatillerini çocuklarına göre planlıyor

Çalışan anne babaların yüzde 56'sı izin planlarını yaparken çocuklarının sömestr tatillerini göz önünde bulundurduklarını söylüyorlar.  Bu sonuçlara göre, ebeveynlerin tatil planı yaparken değerlendirdikleri önemli bir faktör olarak sömestr tatili ön plana çıkıyor.

Çalışan anne-baba olarak izninizi sömestr tatiline göre ayarlıyor musunuz?

Evet

%56

Hayır

%44

Karne hediyesine ayrılan bütçe 50 – 100 TL

Ebeveynlerin karne hediyesi için ayırdıkları bütçe ise değişkenlik gösteriyor. 50 – 100 TL aralığı, yüzde 34'lük oranı ile karne hediyesi için en çok tercih edilen bütçe aralığını oluşturuyor. Onu yüzde 25 ile 0 – 50 TL aralığı takip ediyor. Yüzde 75'lik büyük çoğunluk karne hediyelerini 150 TL ve altında tutuyor.

Karne hediyesi için bütçeniz ne kadar?

0 – 50 TL

%25

51 – 100 TL

%34

101 – 150 TL

%16

151 – 200 TL

%10

201 – 500 TL

%9

501 TL ve üstü

%6

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)