adscode
adscode

EÇEV'DEN ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYAT ŞÖLENİ

12-13 Ocak 2019 tarihlerinde EÇEV'in düzenlemiş olduğu “5. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri”nde eş zamanlı yapılan on beş işlikte farklı alanlarda “Düşünmek” temalı paylaşımlar yapıldı.

EÇEV'DEN ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYAT ŞÖLENİ
Etkinlikler

12 Ocak’ta yapılan işliklerde Aysun Yağcı, Azade Aslan, Cahit Ökmen, Doğa Kılcıoğlu, Gündüz Öğüt, Hacer Kılcıoğlu, Kerem Işık, Nilüfer Üstündağ, Nuran Direk, Doç.Dr.Özlem Duva Kaya, Prof.Dr. Sedat Sever, Prof.Dr. Semiramis Yağcıoğlu, Serdar Solkun, Songül Bozacı ve İzmir Özel Türk Koleji Edebiyat Bölüm Başkanımız Reyhan Özmen de yer aldı.

Alanlarında çok değerli eğitimciler ve akademisyenler ile gerçekleştirilen organizasyonun onur konuğu ise hem Türkiye hem de dünyada büyük ses getiren, çocuklara uygun bir dille soyut kavramları anlatan “Çıtır Çıtır Felsefe” serisinin yazarı Brigitte Labbé idi. Labbé Günışığı Kitaplığı'nın katkılarıyla, Mehmet Erkut'un ardıl çevirisi eşliğinde İzmirli edebiyat dostlarıyla buluştu.

 

Etkinliğin ikinci gününde ise Brigitte Labbé ile Prof Dr. Sedat Sever, öğrenci ve velilerle buluştu. Ülkemiz dışında pek çok ülkede sahne almış pantomim sanatçımız İlker Kılıçer ve Barış Çocuk Orkestrası da etkinlikte sahne aldı. Ayrıca geçen yıldan beri düzenlenen “Çocuk ve Gençlik Öykü ve Şiir Yarışması”nın ödüllerinin dağıtılmasıyla 5. ÇOGED son buldu.

 

İTK Edebiyat Bölüm Başkanı Reyhan Özmen “Düşün(ü)yorum” adlı işlikte sınıf, Türkçe, edebiyat ve felsefe öğretmenlerinin katıldığı işliklerinde katılımcılara MEB Öğretim Programı’nda yer alan okuma, yazma ve sözlü iletişim becerilerine yönelik sınıf içi uygulamalar yaptırdı. Bu uygulamalarda öğrencilerin yaratıcılıklarını fark etmeleri için farklı yöntemleri kullanan İTK Edebiyat Bölüm Başkanı, “Uygulamalardaki amacım öncelikle kendimize ve sonra da öğrencilerimize eleştirel düşünme becerisi kazandırmak; yaratıcılığın, ilham perilerine ait olmadığını aslında farklı yöntemlerle de oluşabileceğini göstermekti.” dedi. 

 

Özmen, üç ayrı oturumda işliğine katılan öğretmenlerle tecrübesini paylaştı.

İzmir Özel Türk Koleji Edebiyat Bölüm Başkanı Reyhan Özmen, ayrıca EÇEV’in düzenlediği “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri” ile “Yaratıcı, Yenilikçi Öğretmen Semineri”nin düzenleme kurulu üyesidir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)