adscode
adscode

Edebiyat ve Coğrafya Soruları Zorlamadı

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları uzmanları bugün yapılan Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya sorularını değerlendirdi.

Edebiyat ve Coğrafya Soruları Zorlamadı
Sınavlar
2015 yılı LYS-3 oturumuna ilişkin ilk değerlendirmeler, sınavdan çıkan öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya Zümreleri tarafından aşağıdaki gibi yapılmıştır.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları uzmanları, “Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti, bundan böyle konu ve kavramlar daha iyi anlatılmalı, öğrenciler ise konuları tam anlamıyla kavrayarak konuyla ilgili yorum gücünü geliştirmiş olmalıdırlar.” değerlendirmesini yaptılar.


1.  TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

 Soru dağılımında olağanüstü bir duruma rastlanmamış, farklı tipte ve müfredat dışı sorulara yer verilmemişve önceki yıllara göre daha dengeli ve kolay bir sınav hazırlandığı gözlenmiştir.
 
Edebiyat konularında bilgiyi yorumlama gücünü ölçmeye yönelik sorulara yer verildiği görülmüştür.
  
Bu yılki edebiyat sınavında paragraf ve dilbilgisi soruları çok zorlayıcı olmayıp bu açıdan beklenti dışında bir durumla karşılaşılmamıştır.

Zorluk derecesi çok yüksek soru sorulmadığı, Batı edebiyatı sanatçılarına yönelik sorulara bu yıl da yer verilmediği gözlenmiştir.

Son dönem sanatçılarına yönelik sorulara yer verilmemiştir.

 LYS’ye Nesibe Aydın Eğitim Kurumları’nda hazırlanan öğrencilerimiz sınavın zor olmadığını çünkü deneme ve tarama sınavlarında LYS-3’teki sorulardan çok daha zorlarını defalarca çözdüklerini, gerek ders esnasında gerekse kendilerine dağıtılan dokümanlarda çok daha zorlayıcı sorularla karşılaştıklarını belirtiler.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları
          Türkçe Zümresi


2.  COĞRAFYA-1 SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ


 LYS-3’te Coğrafya sorularının geçen seneye göre biraz daha kolay olduğu, genel olarak öğretim programına uygun ve müfredatı tarayıcı sorulardan oluştuğu görülmüştür.

 Soruların bilgiyi kullanmaya gereksinim duyacak şekilde hazırlandığı ve yapılabilmesi için YGS konularının alt yapısının olması gerektiği gözlenmiştir.

 Yaklaşık 7 - 8 sorunun harita bilgisi gerektirdiği ve 11. sınıf müfredat konularından ağırlıklı soru hazırlandığı tespit edilmiştir.


Sınav soruları Nesibe Aydın Eğitim Kurumları‘nın gerek deneme sınavlarında gerekse konu anlatımı sırasında verilen örnekler ve öğrenciye konuyu kavratmak amacıyla sorulan sorular şeklinde olduğu, bu nedenle öğrencilerimizin zorlanmadığı görülmüştür.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları
          Coğrafya Zümresi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)